Президентът Румен Радев коментира как ще се отрази на българската

...
Президентът Румен Радев коментира как ще се отрази на българската
Коментари Харесай

ПП и Денков да кажат на кого ще продават „Лукойл“

Президентът Румен Радев разяснява по какъв начин ще се отрази на българската енергийна система, в случай че се стигне до продажба на нов притежател на „ Лукойл Нефтохим “ по този начин:

„ Трябва да зададете този въпрос на хората, които афишират в непознати медии, в действителност, какво възнамеряват. Виждаме, че тайната подготовка на продажбата на „ Лукойл “ е индикатор, че смяната се случва на мрачно, без разговор, без информиране на обществото по подобен стратегически за страната ни въпрос, без разбор за възможни процеси и последици “.

Държавният глава е безапелационен, че ръководещите дължат отговор каква орис плануват на българската рафинерия, на хилядите заети там, на Бургаския район, въобще на националната ни енергетика и стопанска система.

Във връзка с директните такси на газ и позицията на Сърбия и на Унгария, президентът уточни, че на 19 октомври е Ден на българо-унгарското другарство, признат с решение на двата Народното събрание през 2016 година:

„ И това разсипаха. За каква европейска взаимност и европейска интеграция приказват нашите ръководещи, в случай, че протягат ръка на страна-член на Европейския съюз, съдружник и сътрудник в НАТО и в Европейски Съюз, страна, с която ни свързват дълбоки културни и исторически връзки, и която е един от главните вложители “, означи Радев.

Президентът добави, че примирението в обществото с некомпетентни и скандални решения дава все по-голяма убеденост на ръководещите, че могат да вършат каквото си желаят освен вътре, само че и на открито.

„ Да погазват европейски правила, подписани към този момент контракти, да се бъркат в суверенни решения на други страни. Това решение ще докара до декапитализация на „ Булгартрансгаз “ и неговия банкрут и тук ние би трябвало да получим отговор от ръководещите кои ползи обслужват, тъй като това не са публичните ползи “, заключи президентът.

Днес президентът взе участие в отбелязването на Деня на военния парашутист в София.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР