Президентът Румен Радев коментира информацията на прокуратурата, според която руски

...
Президентът Румен Радев коментира информацията на прокуратурата, според която руски
Коментари Харесай

Не може да има диалог между хората с пълни шкафчета и тези с празни, изтъкна президентът

Президентът Румен Радев разяснява информацията на прокуратурата, съгласно която съветски дипломати са шпионирали българската войска. "Върховенството на националния интерес и отбраната на националната сигурност са безспорен приоритет. Не може да има компромис, уповавам се службите и прокуратурата да са събрали нужните задоволително и справедливи доказателства, с цел да бъдат минимизирани дипломатическите последици, тъй като постоянно има такива ", съобщи Радев пред кореспонденти на авиобаза „ Граф Игнатиево “, където следи военното обучение „ Тракийска Пепелянка 2020 “.

Държавният глава акцентира, че би трябвало да има ясна информация в какво се състои шпионския скандал. Също по този начин би трябвало да има и явен отговор на изявленията в списание "Шпигел ", където има обвинявания, че прокуратурата се е сложила в услуга на непозната страна. "Трябва да подхождаме с ясни критерии с всичко, което оронва националната ни сигурност ", безапелационен е Радев.

Той посочи, че с цел да има разговор с Министерския съвет, би трябвало да има откриване на истината за всички корупционни схеми, които са се случвали и не престават да се случват в България, в противоположен случай ще продължи да работи порочният модел.

"Не виждам смисъл да ни тикат в режисура, в която разговорът да бъде индулгенция и опрощаване - за шкафчета, за метода на порочно ръководство, за корупция, за записи. Не може хората с цялостни шкафчета да канят тези с празни шкафчета на разговор ", уточни президентът, визирайки изтеклите видеозаписи от спалнята на премиера Бойко Борисов.

Президентът участва на авиобаза „ Граф Игнатиево “, където следи военното обучение „ Тракийска Пепелянка 2020 “. На място участва командирът на Военновъздушните сили ген. Цанко Стойков, както и американският дипломат у нас Херо Мустафа.

"Учението е скъпо, тъй като актуалните въздушни интервенции са комплицирани и развиването на техниката, процедурите и науката изискват запас, с който България не разполага. В едно такова обучение нашите летци и авиационни експерти получават умения и познания на едно положително равнище “, сподели Радев.

Той акцентира, че стоят две съществени провокации пред Военновъздушни сили и Министерството на защитата – да се обезпечат всички условия за употребата на към този момент закупените F-16. По думите му е нужна цялостна рационализация на инфраструктурата, дълбока промяна на системата за поддръжка и логистично обезпечаване.

Държавният глава означи, че до застъпването на бойното дежурство на F-16 ни разделят дълги години, като това е задача, която би трябвало да се извършва. Президентът чака енергични дейности, тъй че българското небе да продължи да се охранява от български летци.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР