Президентът Румен Радев коментира, че забраната медиите да съобщават резултати

...
Президентът Румен Радев коментира, че забраната медиите да съобщават резултати
Коментари Харесай

Радев видя възможност за манипулация на изборите

Президентът Румен Радев разяснява, че възбраната медиите да оповестяват резултати от екзит пол в изборния ден " отваря още една опция за операция “.

Въпреки обещанията на ГЕРБ, че ще анулират възбраната, в последния миг при гласуването на Изборния кодекс тя остана и даже беше разширена.

Главният прокурор Сотир Цацаров разяснява от своя страна, че надали статистиката в деня на вота ще повлияе в последния миг на гласоподавателя.

" Излишно е да лицемерничим. Убеден съм, че 99% от хората като мен идват да гласоподават с ясно решение. И съм сигурен, че тези, които отидат до урните, не се интересуват от оцветените колонки. Хората мислят и не трябва да ги подценяваме ", уточни Цацаров, представен от " 24 часа ".

" Гледам на това като на законова наредба, която би трябвало да се съблюдава. Дали обаче следва или не - практиката е посочила, че в случай че се отворят интернет страниците на разнообразни издания, под една или друга форма - кулинарни предписания, естествени и исторически забележителности, т.е. под всякаква скрита форма съответните прогнози се разгласяват ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР