Президентът Румен Радев коментира, че вярва, че Корнелия Нинова знае

...
Президентът Румен Радев коментира, че вярва, че Корнелия Нинова знае
Коментари Харесай

Румен Радев: Корнелия Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави

Президентът Румен Радев разяснява, че има вяра, че Корнелия Нинова знае какво прави. Държавният глава участва на отбелязването на 150-годишнината на църквата „ Света Троица " в пловдивското село Труд.

Държавният глава счита, че отдръпването на оставката на Корнелия Нинова е премислено от нейна страна.
Румен Радев - президент на Република България: Аз мисля, че госпожа Нинова се е потвърдила като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите действия, и един водач на политическа партия би трябвало да се води освен за съображенията по какъв начин той персонално се усеща, а доста значимо партията по какъв начин се усеща и партията да бъде мощна и обединена.
Президентът Румен Радев съобщи, че е значимо България да не остава без политическа съпротива, тъй като съгласно него това ще бъде пагубно за демокрацията ни.
Румен Радев: Очаквам България да има единна, сплотена политическа съпротива. Много е значимо, тъй като другояче, която и власт да бъде, остава без коректив. Не може да има власт без коректив.
На въпрос на „ По света и у нас " по какъв начин вижда бъдещето на Българска социалистическа партия след конгреса, Румен Радев отговори:
Румен Радев: В партийни каузи не се меся - на нито една партия, на нито една коалиция. Важно е дублирам още един път - да има сплотена проведена съпротива, политическа - с ясни цели.
По време на празничната работа в храм „ Света Троица " пловдивския митрополит Николай потърси подпомагане от президента, в учебните заведения да бъде въведен предмет по проучване на вероучение. Държавният глава отговори, че това е тематика за сериозен спор, който би трябвало да бъде прегледан от съответните институции.
 Корнелия Нинова не подаде оставка Корнелия Нинова не подаде оставка
Корнелия Нинова се отхвърли от желанието да подава оставка от председателския пост на Българска социалистическа партия. Тя остава отпред на партията. Това стана ясно на днешното з...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР