Президентът Румен Радев каза директно, че имаме криза във водния

...
Президентът Румен Радев каза директно, че имаме криза във водния
Коментари Харесай

Румен Радев вижда криза във водния сектор

Президентът Румен Радев сподели непосредствено, че имаме рецесия във водния бранш.Това стана на среща на " Дондуков " 2 с представители на изпълнителната власт по отношение на въпроси, свързани със обстановката, в която се намира секторът, и провокациите пред ефикасното му ръководство.

В срещата вземат участие министрите на стопанската система, на районното развиване и благоустройството и на околната среда и водите - Емил Караниколов, Петя Аврамова и Нено Димов, както и представител на Министерството на здравеопазването.

" Водоснабдяването на Перник е единствено мотив за днешната среща, само че казусът е доста по-дълбок, тъй като визира хиляди български жители от цялата страна. И други градове са на воден режим, а цели села са без вода, което,  е неприемливо за 21-ви век и действително има рецесия във водния бранш ", сподели президентът.

Причините са наслоени през годините и са сложни, сподели президентът, който уточни амортизираната водопреносна мрежа, положението на язовирите и оборудванията към тях, недофинансиране, забавено асимилиране на европейски средства, проблеми в ръководството на водния бранш..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР