Президентът Румен Радев категорично отхвърли обвиненията за връзки между него

...
Президентът Румен Радев категорично отхвърли обвиненията за връзки между него
Коментари Харесай

Румен Радев: Нито познавам Бенчо Бенчев, нито съм бил на гости у тях

Президентът Румен Радев изрично отхвърли обвиняванията за връзки сред него и общинския консултант от Българска социалистическа партия в Бургас Бенчо Бенчев, чието име е забъркано в абсурда с несебърския необут Митьо Очите, съобщи кореспондентът на БГНЕС от Варна.
Държавният глава счита, че с тази акция за следващ път се прави опит за прехвърлянето на казуса от болната на хубавичко глава.
Обръщайки се към публицистите Радев уточни: „ Ваши сътрудници към този момент ревизираха докладите в Сметната палата и такова име Бенчо Бенчев не попада в моята акция “.
„ Нито го познавам, нито съм бил на посетители у тях “, отсече президентът.
Според него тече една паралелна акция, която по най-нагъл метод се пробва да пришие Митьо Очите на служебното държавно управление на професор Огнян Герджиков, което беше назначено от Радев.
„ Митьо Очите е в престъпните летописи от години, а това няма по какъв начин да стане без чадър от властта “, напомни президентът и продължи: „ Мога да ви кажа, че същите тези, които са сключили контракта в митниците, кой ги е назначил? Тук се прави подстрекателство, че служебното държавно управление единствено няколко дни, откакто встъпва в служба, подписва този контракт. На процедура назначените от ГЕРБ служители в Митниците, които служебното държавно управление остави непокътнати, персонално подписват договорите. За да има контракт, има си законови процедури и периоди, които би трябвало да се извършват. Това значи, че цялата процедура е осъществена от назначените от ГЕРБ служители по времето на кабинета „ Борисов 2 “. Те подписват и контракта “, изясни президентът.
Той напомни, че откакто служебното държавно управление е почнало да освобождава високопоставени служители в някои ведомства се е надигнал писък.
„ Сега излиза, че единственият грях на служебното държавно управление, че ги е оставило всички останали. Изводът е явен: идващият път всички вън! “, сподели Радев.
Попитан дали чака скоро да има подобен идващ път, президентът добави: „ Ако има “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР