Президентът Румен Радев изтъкна, че всякакво говорене за помирение между

...
Президентът Румен Радев изтъкна, че всякакво говорене за помирение между
Коментари Харесай

Румен Радев за диалога с Борисов: Първо да се изчисти истината за записите и шкафчетата

Президентът Румен Радев посочи, че всякакво говорене за помиряване сред президент и държавно управление и за сформиране на експертен кабинет не може да се случи без изчистване на въпросите с корупционните практики във властта. Думите на президента бяха във връзка предлагането на вицепремиера Красимир Каракачанов да се отдръпна от поста си в името на разговора сред Радев и премиера Бойко Борисов.

"Диалогът има смисъл единствено в случай че бъде подложен на здрава основа. Това значи по неоспорим метод да се почисти истината за записи, шкафчета, корупционни схеми, да установим кои са механизмите, водещи до неуспеха в ръководството, кои са механизмите, водещи до този циничен модел на ръководство – по какъв начин да бъдат отстранени, по какъв начин да се възвърне справедливостта. Другото е двуличие и компромис, който единствено ще задълбочи рецесията ", съобщи президентът пред публицисти в ямболското село Бояджик.

Той изрази своята благодарност към всички будни жители, които стачкуват против "моралното проваляне и зависимостите на малко на брой да дефинират бъдещето на целия народ ".

По мотив изявлението на министър-председателя, че политическата орис на България ще се реши на постоянните парламентарни избори, Радев уточни, че "най-тревожното е, че едно ръководство, което се бори само за своето оцеляване всеки ден, не може да преведе страната през тежката здравна и социално-икономическа рецесия, която се обрисува ".

В отговор на въпрос за какво е освободил началника на кабинета си Калоян Методиев, президентът сподели, че благодари на Методиев за работата му в институцията. И с решението си му "дава свободата да разкрие своя неоспорим капацитет другаде ", стига да получи доверието, което той самият му е дал своя вот.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР