Президентът Румен Радев изрази съболезнования на своя колега президента на

...
Президентът Румен Радев изрази съболезнования на своя колега президента на
Коментари Харесай

Президентът изпрати съболезнования по повод трагедията в Сеул

Президентът Румен Радев изрази съболезнования на своя сътрудник президента на Република Корея Юн Сук-йол във връзка трагичния случай в Сеул, при който починаха над 150 души . Това оповестиха от прессекретариата на президента.



Най-малко 153 души починаха при навалица по време на многолюдно празненство за Хелоуин в Сеул, измежду тях има най-малко 22-ма чужденци от 13 страни, заяви Ройтерс.

В съболезнователното си писмо президентът изрича съпричастност към фамилиите и околните на жертвите и на потърпевшите при нещастието.

В неделя от Министерството на външните работи потвърдиха, че няма информация за починали или потърпевши български жители при случая в столицата на Южна Корея.

Трагедията се разигра в известния сеулски квартал „ Итауон ", където има голям брой нощни заведения. За най-голямото празненство за Хелоуин навън в Южна Корея от началото на пандемията се събрали към 100 000 души.

По към момента неразбираема причина тълпата се втурнала по тясна и стръмна улица покрай хотел „ Хамилтън " - едно от главните места за празненства в Сеул.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР