Президентът Румен Радев изрази признателност към представителите на българската общност

...
Президентът Румен Радев изрази признателност към представителите на българската общност
Коментари Харесай

Радев: Поколения българи изграждат доброто име на националната ни общност в Австрия

Президентът Румен Радев изрази благодарност към представителите на българската общественост в Австрия, че не не помнят корените си и за съхраненото национално съзнание и възприятие за общественост.

" Поколения българи построяват положителното име и престиж на националната ни общественост в Австрия и прави чест на всеки от вас, посветил живота и кариерата си за поддържане на духовната връзка с родината и за популяризирането на българската просвета и обичаи в австрийското общество " - това съобщи той, представен от прессекретариата на президента, на среща с живеещи в австрийската столица Виена българи. Българския държавен глава е в Австрия със брачната половинка си по покана на австрийския президент Александър Ван дер Белен.

Около 30 хиляди българи живеят в Австрия, измежду които дейци на културата, изкуството, науката, наследници на българите-градинари и на " остарялата " емигрантска общественост, както и доста студенти.

 Радев: Поколения българи построяват положителното име на националната ни общественост в Австрия
© Прессекретариат на президента

Румен Радев срещна българите във Виена с концепцията си за въвеждане на самостоятелна конституционна тъжба в България, което по думите му ще способства за необратимостта на демократичните процеси у нас. " Австрия е родината на конституционния съд и мисля, че реализирането на тази концепция е значимо за основаването на по-организирано и мощно гражданско общество и в България ", сподели той.

Държавният глава прикани българската общественост в Австрия да продължи да бъде със своите сила и хрумвания неразделна част от публичния живот в България. Радев отличи с почетния знак на президента на България Карл Блеха – ръководител на Австрийско-българското сдружение.

 Радев: Поколения българи построяват положителното име на националната ни общественост в Австрия
© Прессекретариат на държавния глава
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР