Президентът Румен Радев изпитва дискомфорт във функциите си иска да

...
Президентът Румен Радев изпитва дискомфорт във функциите си иска да
Коментари Харесай

Зафиров: Радев изпитва дискомфорт във функциите си и иска да участва в реалното правене на политика

Президентът Румен Радев изпитва дискомфорт във функционалностите си желае да взе участие в действителното правене на политика. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Атанас Зафиров в студиото на „ Офанзива”.

„ Видимо е, че президентът изпитва дискомфорт във функционалностите си. Те са му тесни. Той желае да взе участие в действителното правене на политика. Единственият късмет за това е посредством служебни кабинети. Ситуацията потвърждава това наше твърдение”, сподели той.
Запитан дали в партията има отчаяние от обстоятелството, че върнаха третия мандат и не съумяха да сформират държавно управление, Зафиров отговори: „ Няма по какъв начин, когато си полагал същински старания, не декларативни неща, а се случи, когато си вярвал откровено, че това, което правиш, е за положително, а то не стане, да не се изпита известно отчаяние. И то от не от това, че Българска социалистическа партия към този момент няма да бъде във властта, а от това, че не успяхме да свършим до дъно работата ни и да продължим обществената линия, която заложихме през последните 6 месеца”.

По думите му е реалност, че „ задкулисието и тъмни сили” са се сдружили и са свалили този кабинет. „ Те се почувстваха застрашени за своите стопански ползи. Факт е, че те нападнаха и президента. Тогава ние бяхме първите, които излязоха в негова поддръжка. Когато те обаче нападнаха държавното управление, ние не получихме поддръжка от президента. Това ни дава съображение да споделяме, че по някакъв метод той също е съпричастен към това действие”, разяснява зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България”.
„ И в речта на Нинова през днешния ден чухте, че ние оставяме една спретнат и добре работеща стопанска система. Доказват го и европейските статистики, където стопанската система ни е във напредък и сме преди всичко в Европейски Съюз, демонстрира го и растежът и на Брутният вътрешен продукт, и на приходите. Това никога не носи характерностите на „ хаотично”, както беше несъмнено положението на икономиката”, уточни той.

Относно това дали са водени диалози с Крум Зарков за това да бъде министър на правораздаването в идния длъжностен кабинет, Атанас Зафиров разяснява: „ По никакъв метод все още нашия групов орган - Националният съвет не е давал единодушие за който и да е било да бъде част от длъжностен кабинет. Всяко присъединяване на социалист в подобен би трябвало да се пояснява като самоволно деяние. Нямаме такива диалози досега”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР