Президентът Румен Радев излиза извън правомощията си, но не съм

...
Президентът Румен Радев излиза извън правомощията си, но не съм
Коментари Харесай

Денков: Президентът излиза извън правомощията си, но не съм „за“ импийчмънт

Президентът Румен Радев излиза отвън пълномощията си, само че не съм за импийчмънт, това ще попречи да свършим значимите задания пред нас. Радев обаче е дал учредения за настояването на импийчмънт.

Това съобщи в ефира на „ Събуди се “ по Народоосвободителна въстаническа армия ТВ министър председателят акад. Николай Денков.

„ С Радев си говорихме за проблеми, които би трябвало да решаваме дружно. Не е правилно показана обстановката за престрелки, имаше залпове от едната страна към другата страна. По доста тематики можем да работим дружно, Радев неведнъж е казвал, че би трябвало да се интегрираме в европейските институции, и аз това желая, само че това би трябвало да става с съответни дейности. В персонално качество, влизайки в политиката, съм оставил егото си настрани, няма защо да прощавам на Радев, би трябвало да вършим работа “, споделя Денков.

По отношение на проблема с 3 март той уточни, че не става въпрос за смяна на метода, по който се чества празникът, въпросът бил ние с какво желаеме да асоциираме нашето бъдеще.

Той отхвърли починалият към този момент Алексей Петров да е навигирал съставянето на държавното управление, и акцентира, че Петров нямал никакво отношение.

По думите на премиера, с цел да се назова (не)коалицията коалиция, трябвало да се построи още доверие. „ Трябва да се построи доверие, че можем да работим по целите си дружно, има някакви първи стъпки в тази посока. Тази сесия до Нова година е задоволителна, с цел да забележим можем ли да свършим работа и оттова да се построи доверие – в случай че променим конституцията и приемем замислените промени в закони, може да се приказва за доверие. Вторият метод е съдружно съглашение, което да подпишем “, сподели Денков.

„ Ако си осъществим законодателната стратегия доникъде на октомври, няма да има причини срещу влизането ни в Шенген. В Нидерландия и Австрия предстоят избори и тематиките за мигрантите са чувствителни. Следващият период е декември “, сподели още той.

По думите му изборите през октомври ще костват 150 млн. лв.. Има задоволително машини, има проблем със софтуера за локалните избори, наложи се ЦИК да търси среща с компанията производител, с цел да се приспособява софтуерът, сподели още той.

По отношение на наводненията по Черноморието Денков съобщи, че страната е реагирала по най-хубавия метод в тази сложна обстановка, само че там има доста проблеми, над които ще се работи през идващите дни и седмици. Прокуратурата ревизира къде е казусът с пропадналия мост на пътя Царево – Ахтопол, посочи Денков.

„ Имаме систематични проблеми, един от които е предварителната защита. Държавата би трябвало да работи дружно с общините, тук още веднъж е скъсана нишката какво може и какво би трябвало да се направи. Бедствия постоянно ще има, това е природа, само че би трябвало да сме готови допустимо най-добре, тъй че когато пристигна, да реагираме и да има допустимо минимум жертви и вреди “, съобщи Денков.

До края на месеца той чака да бъдат изплатени всички заявки за държавна помощ, като 56 обекта са обходени, 10 са подадените заявки все още, на едно от семействата към този момент е изплатена сумата. По спомагателна процедура могат да бъдат отпуснати и до 2500 лв. за развалени уреди.

Що се касае до бюджет 2023 Денков уточни, че пенсиите следващата година ще се усилят по швейцарското предписание, ще се разисква и предлагането за повдигането на минималната работна заплата на 933 лв.. „ Има полемика, оферират се и други разновидности, само че това е решение на Народно събрание. Парите на майките ще бъдат обвързани с минималната работна заплата. Добавките за пенсионерите за Коледа е неверна тактика, вярно е да се дават през годината. Максималният застрахователен приход би трябвало да е обвързван със междинната заплата, само че това е въпрос към министъра на финансите, изясни Денков.

По отношение на парите на държавната администрация Денков уточни, че главният проблем там е обвързван с неравенствата в другите институции. До 15 септември ще се събира информация от всички администрации, като тези с най-ниски заплати могат да чакат покачване.

Не виждам учредения понижената Данък добавена стойност ставка за ресторантьорите да остане, сподели още той.

Източник: 24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР