Президентът Румен Радев излезе с официално изявление до българската нация

...
Президентът Румен Радев излезе с официално изявление до българската нация
Коментари Харесай

Извънредно: Радев с критичен отговор на историческата реч на Борисов ВИДЕО

Президентът Румен Радев излезе с публично изказване до българската нация в отговор на речта на премиера Бойко Борисов, който

"Уважаеми сънародници, повече от месец не престават митингите с претенции за оставка. Доверието към ръководещото болшинство е окончателно изгубено ", стартира речта си Радев.

"Репресии, провокации и опити да се неглижира гражданско неодобрение единствено удостоверяват нуждата от желаните оставки ", сподели президентът.

"Борисов предлага привикване на Велико национално събрания и серия от конституционnи промени. Самият акт демонстрира неуважение към Конституцията. Член 159 от главния закон е безапелационен - правото на самодейност за такова привикване принадлежи на не по-малко от половината народни представители и на президента, а не на премиера ", съобщи Радев.

"Може ли партия, която през вчерашния ден бойкотира парламентарния надзор, през днешния ден да предлага промени в Конституцията? Отговорът е "не ". Може ли власт, която задуши свободата на словото, да предлага спор за бъдещето на България? Отговорът е не. Може ли мафията да реформира правосъдната система? Отговорът е не ", сподели още той.

"Разговор за Конституцията и за бъдещето на България е вероятен единствено след желаните от обществото оставки и след провеждането на почтени, предварителни избори. Благодаря ви за вниманието! ", зaключи Румен Радев.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР