Президентът Румен Радев излезе пред събралите се пред президенството хора

...
Президентът Румен Радев излезе пред събралите се пред президенството хора
Коментари Харесай

Радев: Да изхвърлим мафията от изпълнителната власт и прокуратурата

Президентът Румен Радев излезе пред събралите се пред президенството хора и намерено нападна изпълнителнтата власт и прокуратурата .
" Българската мафия реализира невъзможното – сплоти почтените хора против себе си. От всички нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт, от прокуратурата, която мафията употребява по най-безпардонен метод за собствен щит и политически репресии. Българската мафия е безцеремонна, тъй като доста дълго я търпяхме, тъй като прекомерно дълго бяхме фенове на личния си живот, тъй като прекомерно дълго вярвахме на лъжите от екрана. Но през днешния ден гневът се излива на площада, гневът от лъжите, грабежа, произвола и рекета. Гневът от това, което прогони 2 млн. българи зад граница и тормози всеки от нас. Това е борба за достолепието, за децата, за бъдещето ни, за природата ни. За свободна, съвременна и европейска България. В тази борба ще бъдем дружно всички, които милеем за България ", сподели още президентът.
Той напомни думите на известния с битката си против италианската мафия прокурор Джовани Фалконе: Страхливият умира всеки ден – смелият единствено един път.
" Ще си върнем България - мутри вън ", съобщи президентът, след което протестиращите започнаха да скандират " Мутри вън ", както и " Гешев е срам ".
По-рано през днешния ден прокурори влязоха в постройката на президентството и направиха обиски на два кабинета - на Пламен Узунов, секретар на президента по правни въпроси и на съветника по сигурността - Илия Милушев.
Според прокуратурата дейностите са по две следствия - едното се води Военно-окръжната прокуратура - София, а другото от Спецпрокуратурата и е за търговия с въздействие.
По следствието за търговия с въздействие бяха арестувани за 24 часа предприемачът Пламен Бобоков и секретарят на президента Пламен Узунов.
Стана ясно, че е задържан и Илия Милушев по следствие за оповестяване на държавна загадка.
Акцията на Специализираната прокуратура през днешния ден стана мотив в обществените мрежи се появи апел за митинг пред президентството .
" Призоваваме всички жители, които считат себе си за демократи, без значение от политически им разбирания, да защитят Президентската институция и опита всички центрове на властта да бъдат подчинени на настоящия мутренски модел на ръководство ". Това пишат в известие до медиите юрист Николай Хаджигенов, професор Велислав Минеков и Арман Бабикян.
Присъствие на протестиращи имаше цялостен следобяд пред постройката. Привечер президентът излезе и приказва пред протестиращите.
И различен митинг има сега пред постройката на Министерския съвет. Недоволни от държанието на гардовете на НСО, поругали българското знаме и избутали от брега Христо Иванов и спътниците му, се събраха да изискат пояснение от премиера. Няма борба сред двата митинга.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР