Президентът Румен Радев изглежда притеснен и може би търси умишлена

...
Президентът Румен Радев изглежда притеснен и може би търси умишлена
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев изглежда притеснен, обяви Цветан Цветанов

Президентът Румен Радев наподобява обезпокоен и може би търси умишлена борба. Такъв разбор направи в утринния блок на БиТиВи Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ и началник на парламентарната група на партията в утринния блок на БиТи Ви.

" Президентът наподобява обезпокоен и може би търси умишлена борба. Притеснява се от всичко, което не може да осъществя в обещанията и уговорките, които може би е поел преди да бъде номиниран за президент ", добави Цветанов.

Определи като " безусловно несъстоятелна тематика " въпросът за съществуването на общ бизнес сред премиера Бойко Борисов и депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски каквато догадка изрече през предходната седмица президентът. Цветанов дефинира тематиката като " положителната гозба, която може да бъде претоплена ". Премиерът неведнъж е заявявал, че няма нищо общо. Като хвърляш такива обвинявания, е най-резонно да сезираш съответните институции, добави той. Попита за какво президентът не приказва за депутата Елена Йончева, която е била негов консултант и е имала контакти с доближен на банкера Цветан Василев.

Когато президентът няма различни решения или нещо, което може да способства за политически образ на страната минава към персоналните нападки. Това е защитната теза на хора, които нямат причини. Оприличавам това в политиката като злоба. Нормално е ли е президентът да наскърбява българските народни представители, че са беквокалисти, съобщи още Цветанов.

В разбор на обстановката към шефа на здравната каса Цветанов уточни, че не счита методът му за съответен и уточни, че тези, които считат, че е имало закани против Плочев е трябвало да посочат от кое място идват. Същият апел насочи и здравният министър тази заран пред " Нова телевизия ". Ананиев даже добави, че въпросът от чисто финансов се трансформирал в политически. Самият Плочев разгласи през вчерашния ден в ефира на БиТиВи, че не е получавал персонално закани, а негов другар му споделил, че е по-добре с положително да си подаде оставката.

Цветанов разгласи, че Плочев е огромен експерт, доколкото е чувал в здравните среди, само че здравната каса е " сериозен административен потенциал ". " Няма заплаха българските жители да не могат да се лекуват в чужбина ", увери Цветанов. Според него Българска социалистическа партия се е възползвала от тази обстановка.

По-късно министърът на опазването на здравето ще бъде изслушан в парламентарната здравна комисия, след това в случай че се наложи, може да бъде изслушан и шефът на здравната каса. След това в разговор с премиера ще се вземе решение, изясни Цветанов.

В момента нищо не постанова да се пуска това писмо за актуализация на бюджета през февруари.

Конструкцията на настоящето държавно управление ще бъде постоянно под някакво напрежение, това дава спомагателна мотивация да осъществим ангажимент за 4-годишно ръководство, разяснява още Цветанов. В отговор на въпрос той съобщи, че чувството както у обществото, по този начин и в европейските институции и рейтинговите организации е за непоклатимост в България.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР