Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, за разлика от

...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, за разлика от
Коментари Харесай

Президентската институция не почете годишнината от падането на Стената

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, за разлика от голям брой европейски държавни водачи, изцяло подцениха 30-годишнината от рухването на Берлинската стена - международно събитие, което сложи началото на края на тоталитарните комунистически режими в страните от тогавашния руски блок, в това число и в България.

Президентската институция по никакъв метод не уважи този незабравим за европейците и свободолюбивите хора исторически миг, отбелязва журналистът Христо Христов в уеб страницата desebg.com.Той показва, че президентската двойка, издигната от Българска социалистическа партия преди 3 години, за следващ път се дистанцира от демократичните полезности и събитията, довели до рухването на тоталитарната комунистическа система в Европа, в това число в нашата страна.

До момента липсва реакция във връзка на историческото събитие освен на уеб страницата на президентството, само че и във Facebook страниците на Радев и Йотова.

Държавният глава, който по конституция има обединителни функционалности към нацията, за следващ път показва извънредно ниска политическа просвета и безхаберие - факт, показващ, че " вятърът на смяната " преди 30 година в Източна Европа не е стигнал до него и вицепрезидента му, се споделя в обявата.

Напомня се, че през 2014 година, когато бе маркиран четвърт век от рухването на Берлинската стена, тогавашният президент Росен Плевнелиев провежда под негова закрила честване на 25-годишнината от това паметно събитие с интернационална конференция, редица други начинания, измежду които и открити уроци, награждаване на жертви на комунистическия режим и специфичен президентски банкет на представители на гражданската общественост.

Пред Бранденбургската врата в Берлин събитието беше маркирано с величествен концерт. Европейските водачи показаха своята съпричастност към историческата годишнина.В Берлин България е показана от вицепремиера и външен министър Екатеринa Захариева.

През цялата отминаваща седмица в Берлин бяха проведени изложения, 3D съоръжения и прожекции на документални филми, които припомниха на берлинчани и гостите на немската столица събитията от нощта на 9 против 10 ноември. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР