Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще дадат пресконференция

...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще дадат пресконференция
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев отчита една година

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще дадат конференция на 24 януари във връзка една година от встъпването им в служба, оповестява БГНЕС. Държавният глава ще регистрира активността си за времето от полагането на клетва в Народното събрание на 19 януари предходната година до ден сегашен.

Като президент Румен Радев организира три съвещания на Консултативния съвет по национална сигурност. Първото – на 30 май 2017 година разиска настоящите опасности и закани за националната сигурност на Република България в подтекста на динамичните промени и отрицателни процеси, протичащи в средата на сигурност.

На 17 октомври 2017 година КСНС разиска нужните законодателни ограничения за противопоставяне на корупцията. Изразено бе мнение, че корупцията е основна опасност за националната сигурност, която разрушава правовата страна, подкопава доверието на жителите в демократичните полезности и попречва развиването на стопанската система и повишение благосъстоянието на жителите на Република България и че тя е изключително рискова измежду лицата, заемащи висши държавни длъжности, защото тя е главен фактор за образуване на корупционната среда и попречва ефикасното използване на антикорупционните политики и ограничения. Третият КСНС – на 9 януари тази година, разиска тематиката за ролята и уговорките на Република България за развиването на Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз (ОПСО) в подтекста на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Президентът Румен Радев употребява пет пъти пълномощията си да наложи несъгласие върху признати закони. Последното му несъгласие бе върху антикорупционния закон. Съветът на президентите е нова самодейност на президентската институция. На нея президентът кани своите прародители на годишна среща, с цел да бъдат дискутирани предпочитани въпроси и тематики. Съветът на президентите се организира всяка година през януари, когато българският държавен глава встъпва в служба. Целта на самодейността е да сътвори нова традиция на последователност в президентската институция, търсене на градивен разговор и обмяна на хрумвания.

Благотворителната самодейност на президента „ Българската Коледа “ в поддръжка на избавения детски живот продължава. Над 2 милиона лв. доближи набраната сума за петнадесетото издание на акцията след края на благотворителния театър, който се състоя точно на Коледа в Народния спектакъл „ Иван Вазов “ под патронажа на президента Румен Радев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР