Президентът Румен Радев и вицепремиерът Екатерина Захариева се срещнаха снощи

...
Президентът Румен Радев и вицепремиерът Екатерина Захариева се срещнаха снощи
Коментари Харесай

Президентът се срещна с българската общност в Ню Йорк

Президентът Румен Радев и вицепремиерът Екатерина Захариева се срещнаха нощес с българската общественост в Ню Йорк. Държавният глава изиска от сънародниците ни в Америка поддръжка за своята самодейност за законови промени, които да дадат право на българи с двойно поданство да се кандидатират за народни представители, президент и вицепрезидент.

Държавният глава е в Ню Йорк за присъединяване в 74-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Президентът Румен Радев поздрави сънародниците ни за деня, в който честваме независимостта на страната ни и съобщи, че от ден на ден българи са зад граница, а страната ни би трябвало да направи нужното, освен духовно, те да бъдат част от родината, само че и интензивно да вземат участие в обществено-политическия живот.

Тава по думите на президента ще бъде и тласък за доста от тях да се приберат по-бързо в България.

За да сме същински почтени членове на европейското семейство, би трябвало да имаме доста по огромна независимост на медиите, господство на закона, транспарантни, отчетни и виновни институции, които да работят в полза на жителите и интензивно гражданско общество, сподели още Румен Радев.

Българите в Съединените щати са към този момент над половин милион, а броят на консулските ни чиновници в страната не е повишен уточни още президентът и назова това голяма диспропорционалност.

Екатерина Захариева разяснява, че не е получавала сигнали за скупчвания и опашки на наши сънародници пред консулствата ни тук

Българската общественост в Съединените щати да стане по-сплотена, с цел да има самопризнание на федерално равнище, пожела президентът Радев. Това по думите му ще даде доста по положителни условия за директна авиолиния и по бърза анулация на визите.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР