Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава се срещнаха с

...
Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава се срещнаха с
Коментари Харесай

Радеви се срещнаха с кралица Елизабет II и я поканиха в България

Президентът Румен Радев и брачната половинка му Десислава се срещнаха с кралица Елизабет II в Бъкингамския замък.
По време на аудиенцията президентът е отправил покана кралицата или член на кралското семейство да посетят България следващата година по случай 140 години от установяването на дипломатически връзки сред страната ни и обединеното кралство. Такава аудиенция евентуално ще се реализира, само че още не е несъмнено тъкмо от кого.
Аудиенцията продължи към 40 минути, а през втората й част в нея се включи и брачната половинка на президента Десислава Радева, оповестяват от пресцентъра на президенството.

Президентът дефинира атмосферата на срещата като топла и сърдечна, като кралица Елизабет II е показала жив интерес към историята и културата на нашата страна. „ Между България и Англия има стратегическо партньорство, отличен политически разговор, интензивно съдействие в редица области “, акцентира президентът.
Надявам се кралица Елизабет II да има опция на място да се запознае с нашата богата история, с вековните културни обичаи на нашия народ, които участват и в Британския музей, и в Британската библиотека, уточни президентът.

След аудиенцията, в отговор на журналистически въпрос президентът разяснява пред български публицисти, че връзките сред Европейския съюз и Англия са значими и за двете страни и запазването и развиването на околните връзки е обща цел. „ С максимален приоритет би трябвало да е запазването на правата на жителите и от двете страни “, разяснява пред български публицисти в Лондон президентът, който е на работно посещаване в Обединеното кралство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР