Президентът Румен Радев и редица световни и европейски лидери ще

...
Президентът Румен Радев и редица световни и европейски лидери ще
Коментари Харесай

Световни лидери отбелязват в Полша 80-годишнината от началото на Втората световна война

Президентът Румен Радев и редица международни и европейски водачи ще бъдат в Полша, за присъединяване във възпоменателна гала във връзка 80- годишнината от началото на Втората международна война.

Президентите на Полша и Германия Анджей Дуда и Франк-Валтер Щайнмайер откриха с минута безмълвие церемонията тази заран в 4,40 - точният час когато съгласно оживелите са паднали първите бомби на немската авиация, отнемайки живота на мирни жители.

На 1-ви септември 1939 година немският военен транспортен съд „ Шлезвиг-Холщайн “ стреля против гарнизон с полски бойци, позиционирани на полуостров Вестерплате. Атаката бележи началото на война, която ще отнеме през идващите години живота на милиони и ще бъде запомнена като най-ужасяващият спор в историята на човечеството.

Полският президент Анджей Дуда предложения водачите на страните от Европейски Съюз, НАТО и Източното партньорство, както и генералният секретар на Организация на обединените нации за церемонията. Основните възпоменания стартират тази заран на площад „ Пилсудски “ във Варшава, където се намира гробът на Незнайния войник.

Полският президент Анджей Дуда и немският му сътрудник Франк-Валтер Щанмайер ще вземат участие в гала и в град Велюн в централна Полша. Велюн е първият град, който пада под ударите на немските нацисти.
Американският водач Доналд Тръмп анулира плануваното си посещаване във Варшава поради урагана Дориан, наближаващ крайбрежията на Флорида. Вместо него на церемонията ще участва вицепрезидентът Майк Пенс.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР