Президентът Румен Радев и примеирът Бойко Борисов си взеха сбогом

...
Президентът Румен Радев и примеирът Бойко Борисов си взеха сбогом
Коментари Харесай

Президентът и премерът си взеха сбогом с посланика на Русия

Президентът Румен Радев и примеирът Бойко Борисов си взеха довиждане с посланика на Русия в България.
Двамата държавни мъже през вчерашния ден са срещнали с Анатолий Макаров, излиза наяве от обява във фейсбук страницата на съветското посолство, съпроводена със фотоси. " Във връзка с идното привършване на мандата си Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров се срещна с Президента на Република България Румен Радев и Министър-председателя на Република България Бойко Борисов. По време на договарянията бяха разисквани настоящи въпроси от двустранния дневен ред ", оповестиха от посолството на РФ.

Анатолий Макаров представляваше Руската федерация в България от август 2016 година

Роден е през 1951 година Има висше обучение. През 1977 година приключва Московския държавен институт за интернационалните връзки. На дипломатическата работа е от 1977 година Работи в Посолството в Кралство Нидерландия през 1977-1981 година и в Постоянното посланичество на Русия към Европейски Съюз в Брюксел, Кралство Белгия през 1994-1998 година През 2006-2011 година е Посланик на Руската Федерация в Република Южна Африка. През 2012-2016 година е Директор на Департамента за работа със съотечественици зад граница на Министерство на външните работи на Руската Федерация. Има дипломатически сан Извънреден и Пълномощен Посланик. Владее холандски и британски език. Женен, има наследник.



На посланическото място у нас той ще бъде заменен от Елеонора Валентинова Митрофанова. Тя е родена на 11 юни 1953 година в Сталинград (днешен Волгоград) в фамилията на почитан чиновник на Съветската организация за държавно обмисляне. Висшето си обучение по интернационална стопанска система получава през 1975 година от Московския държавен институт по интернационалните връзки и е претендент на икономическите науки. След измененията в Русия и разпада на Съюз на съветските социалистически републики Елеонора Митрофанова се занимава с юридическа активност, преди да бъде определена през 1993 година за народен представител от държавната Дума. Парламента напуща през 1995 година, когато става инспектор в съветската Сметна палата и остава там до 2001 година, когато е първото є дипломатическо предопределение - заместител общоприет шеф на ЮНЕСКО в Париж. След завръщането си в Москва сред 2003 и 2004 година тя е назначена за първи заместител министър на външните работи на Русия.

Между 2009 и 2016 година Митрофанова е съветският непрекъснат представител в ЮНЕСКО, а по-късно до 2017 година е дипломат със особено предопределение на Министерство на външните работи на Русия. Силата на Елеонора Митрофанова е в одобряване на културните връзки и контакти на Русия с нейните общности зад граница - както като " дипломат със особено предопределение " по тези въпроси на съветското външно министерство, по този начин и като представител на страната в управлението на ЮНЕСКО, а до назначението си в България и като началник на федералната работа за поддържане на връзките със страните от Организацията на самостоятелните страни (бившите руски републики от Централна Азия; без Прибалтика) " Россотрудничество ". От лятото на тази година до януари 2021 година е още веднъж " дипломат със специфични поръчения " на Руската федерация.

В коментар за РИА " Новости " Митрофанова наскоро съобщи, че счита България " за прелестна, забавна страна ", в която " познава доста хора " и приема назначението си " на драго сърце ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР