Президентът Румен Радев и премиерът на Кралство Камбоджа Хун Сен

...
Президентът Румен Радев и премиерът на Кралство Камбоджа Хун Сен
Коментари Харесай

Радев амбициран да задълбочим сътрудничеството си с Камбоджа

Президентът Румен Радев и министър председателят на Кралство Камбоджа Хун Сен разискаха вероятностите за увеличение на двустранното търговско-икономическо и капиталово съдействие сред двете страни.

Двамата откроиха като изключително перспективни сфери земеделието и производството на храни, фармацията, осведомителните технологии и строителството. В рамките на визитата на Хун Сен у нас беше подписано и двустранно съглашение за икономическо, научно и техническо съдействие.

Както българският президент, по този начин и камбоджанският министър председател показаха мнение, че принадлежности за задълбочаване на партньорството сред България и Камбоджа има в границите на двустранния разговор и посредством съдействието на Европейски Съюз с Асоциацията на страните от Югоизточна Азия и в границите на Форума " Азия-Европа ". На срещата стана ясно, че Кралство Камбоджа е подхванало и дейности за възобновяване на посолството си в София.
 Камбоджанският министър председател съпоставя епохата Тато с епохата Борисов
Камбоджанският министър председател съпоставя епохата Тато с епохата Борисов

Борисов желае прагматични връзки с Камбоджа

Разширяването на двустранния продан в образованието също беше откроено като сфера от съвместен интерес.

Радев посочи опциите на страната ни като районен учебен център да дава качествено образование на преференциални цени и на непознати езици за задграничните студенти. Според него жителите на Камбоджа, приключили висшето си обучение у нас, които през днешния ден заемат високопоставени позиции в своята страна, са значим фактор за развиване на връзките с България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР