Президентът Румен Радев и премиерът на Китай Ли Къцян ще

...
Президентът Румен Радев и премиерът на Китай Ли Къцян ще
Коментари Харесай

Румен Радев ще се срещне с китайския премиер Ли Къцян

Президентът Румен Радев и министър председателят на Китай Ли Къцян ще обсъдят на среща в Далиен опциите за увеличение на китайските вложения в България. По време на срещата с министър-председателя на Китай българският държавен глава ще показа проект с главните насоки за развиване на българо-китайските връзки.

Румен Радев и Ли Къцян разговаряха преди години в София при визитата на китайския министър председател у нас. Тогава двамата разискаха концепцията за основаване на проучвателен център в София, който да подкрепи взаимни планове с Китай, а Радев означи отличните политически връзки сред двете страни.

,,Прегледът на китайското икономическо наличие в нашия район демонстрира, че прилежащи страни като Гърция, Румъния, Сърбия се радват на неведнъж по-голяма китайско капиталово наличие. Затова и ние желаем да наваксаме пропуснатото до момента''', разяснява президентът.

Утре Радев ще взе участие в церемонията по разкриване на международния стопански конгрес в Далиен, прочут като Летния Давос. Президентът ще направи изявление в границите на сесията ''Диалог сред китайските държавни предприятия и българската власт'', отбелязва още БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР