Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов пристигат днес в

...
Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов пристигат днес в
Коментари Харесай

С концерт ще отбележим началото на Българското европредседателство в Брюксел

Президентът Румен Радев и министър председателят Бойко Борисов идват през днешния ден в Брюксел за формалния концерт във връзка откриването на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. В програмата на президента е включена визита с краля на Белгия Филип, а по-късно дружно с вицепрезидента Илияна Йотова той ще се срещне с българската общественост в страната. Премиерът Борисов, от своя страна, ще взе участие в конференция „ Нова роля за Балканите: Решения за повече сигурност и по-добро ръководство на миграцията “.

В програмата му са планувани и работни срещи, свързани с тематики от европейския дневен ред. На концерта, който ще се организира в Центъра за изящни изкуства „ Бозар “ и президентът, и министър председателят, ще произнесат къси приветствия.

Софийската филхармония под диригентството на Найден Тодоров ще извърши «Празнична увертюра» от Веселин Стоянов. Сопраното Соня Йончева ще извърши няколко арии от опери на Верди, а пианистът Людмил Ангелов - Концерт за пиано и оркестър №2 от Шопен.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР