Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов използваха Facebook, за

...
Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов използваха Facebook, за
Коментари Харесай

С честитки във Facebook премиерът и президентът отбелязаха първия учебен ден

Президентът Румен Радев и министър председателят Бойко Борисов използваха Фейсбук, с цел да поздравят учителите и учениците за първия образователен ден.

"Днес първият учебен звънец ще огласи цяла България. Децата ни още веднъж ще прекрачат прага на учебното заведение, с цел да поемат по светлия път на знаниeто. Така както генерации наред жадните за просвещение българи предават този безценен завет на своите деца. Най-вълнуващ е денят за всички първокласници, които за пръв път ще влязат в класните стаи, както и за техните родители. Българското учебно заведение не е просто храм на знанието, а това свято място, където децата се трансформират в осъзнати персони. От учебното заведение зависи дали ще бъдат заредени с задоволително познания, със блян към новото и към непрестанно самоусъвършенстване. Дали ще бъдат почтени жители на родината, подготвени да посрещнат актуалните провокации и да градят бъдещето на нашето общество ", означи Радев

В обявата президентът прикани учебните заведения да се употребяват с поддръжката на институциите и на цялото общество. Да имат прогресивни образователни проекти и стратегии и модерна просветителна инфраструктура, учебници с несъмнено наличие, да пазят и развиват своите обичаи, да имат ерудиран и въодушевен преподавателски състав

"Благодаря на всички учители и на тези, които с обич и безрезервност предизвикват благородната задача на българското обучение. Мисия, без която българската нематериалност и бъдеще са немислими. Скъпи родители, без вашата позитивна роля и поддръжка всички старания в областта на образованието биха били напразни. Не го забравяйте! А вие, скъпи възпитаници, продължавайте с порив и ентусиазъм по предизвикателния, само че доблестен път на познанието. Бъдете любознателни и не се огъвайте пред трудностите, а ги превръщайте в трамплин към триумфа. Отстоявайте с думи и каузи територията на духовността, достолепието и човечността и каквото и да вършиме, дано бъде с мисъл за България ", написа още президентът.

Министър-председателят Бойко Борисов показа информацията, че районното министерство обновява 435 учебни заведения и детския заведения и 13 университета в 112 български общини.

"Честит първи образователен ден! Децата и учителите са най-важни и на драго сърце поставяме доста старания, с цел да бъдат учебните заведения приятни и съвременни. Пожелавам на всички сполучлива образователна година ", означи министър председателят.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР