Президентът Румен Радев и неговият екип нямат нищо общо с

...
Президентът Румен Радев и неговият екип нямат нищо общо с
Коментари Харесай

Плевнелиев: Радев няма нищо общо със завода на Фолксваген

Президентът Румен Радев и неговият екип нямат нищо общо с договарянията с „ Фолксваген “. Това сподели пред „ Фокус “ Росен Плевнелиев, откакто по-рано през днешния ден президентът съобщи, че работи дружно с държавното управление за привличането на автомобилния тръст в България.

Специално за завода на "Фолксваген " аз поканих немския президент, имах доста ползотворни диалози с него и с водената от него делегация, акцентира Румен Радев.

„ Не единствено като държавен глава на България за интервала 2012 – 2017 година, само че и като основател и почетен ръководител на Автомобилния клъстер на България през цялото време – още от 2012 година, проследявам доста деликатно развиването и съм подкрепил не една инвестиция в автомобилния бранш в България. За мен е доста значимо да се каже, че до момента от основаването на автомобилния клъстер президентът Радев няма безусловно нищо общо с него. В случая ние работим от продължение на години. Клъстерът се сътвори в президентската институция и името на президента беше Плевнелиев “, съобщи Росен Плевнелиев

Той уточни, че 10 пъти е бил в Германия по време на своя мандат.

„ Построиха се доста заводи за съставни елементи. Визията беше в действителност, откакто реализираме едно равнище на подготвеност, да може да се случи една последна инвестиция на един от стратегическите вложители в региона на автомобилостроенето. По отношение на изявлението на президента Румен Радев, че особено за завода на „ Фолксваген “ той е поканил немския президент, би трябвало да отбележим, че в това негово изявление доста постоянно има „ аз, аз и аз “. Мисля, че би трябвало да гледаме обстоятелствата, а те са, че в делегацията на немския президент нямаше никакъв представител на концерна „ Фолксваген “, разяснява Плевнелиев и уточни, че представители на „ Шкода “, която е дъщерна на „ Фолксваген “, договарят с държавното управление и с Автомобилния клъстер към този момент повече от година.

„ Ние водим договаряния ежеседмично – това е повече от година. И е добре да се знае от обществото, че президентът Радев и неговият екип нямат нищо общо “, съобщи Росен Плевнелиев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР