Президентът Румен Радев и министъра на външните работи на Хашемитското

...
Президентът Румен Радев и министъра на външните работи на Хашемитското
Коментари Харесай

Президентът: България и Йордания имат отлично партньорство

Президентът Румен Радев и министъра на външните работи на Хашемитското кралство Йордания Айман Ал-Сафади се срещнаха и разговаряха през днешния ден на " Дондуков " 2, в границите на формалната аудиенция на йорданския посланик в България. Двамата показаха общата позиция, че България и Йордания имат чудесно партньорство и ще задълбочат двустранното си съдействие в областта на сигурността, битката с радикализацията и тероризма.

България високо цени напъните на Йордания за поддържане на мира и стабилността в Близкия Изток , което е от извънредно значение за страните от прилежащите райони и за Европейския съюз, уточни президентът Румен Радев. Държавният глава акцентира успеваемостта на самодейността на йорданския крал Абдула II бин ал-Хусейн, така наречен Процес Акаба , за противопоставяне на тероризма, екстремистките идеологии и радикализацията, която е изключително значима за района на Балканите.

Сред задграничните терористични бойци в Близкия Изток няма нито един българин, акцентира на срещата външният министър на Йордания и означи ролята на толерантното българско общество в това отношение. България има дълбоки исторически обичаи в религиозната и етническа толерантнос т и може да бъде образец, уточни от своя страна президентът Румен Радев.
 Йордания е значим сътрудник на България, увери Борисов Обновена
Йордания е значим сътрудник на България, увери Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с външния министър на Йордания

Насърчаването на икономическия продан и взаимните вложения сред двете страни, също беше измежду акцентите на срещата. Като изключително перспективни области бяха откроени осведомителните технологии , промишленостите с висока добавена стойност , отбранителната промишленост основаването на смесени предприятия и туризмът.

Президентът Румен Радев означи и положителното съдействието в региона на образованието и науката. По думите му би трябвало да се употребява капацитетът на йорданските студенти , приключили висшето си обучение в България за развиването на двустранните връзки.

По време на срещата президентът удостовери поканата си към крал Абдула II да посети България в комфортно за него време.

Припомняме, че по - рано през днешния ден йорданският първи посланик се срещна с премиера Бойко Борисов и външния ни министър Екатерина Захариева .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР