Президентът Румен Радев и канцлерът на Австрия Карл Нехамер провериха

...
Президентът Румен Радев и канцлерът на Австрия Карл Нехамер провериха
Коментари Харесай

Румен Радев и Нехамер инспектираха границата с Турция

Президентът Румен Радев и канцлерът на Австрия Карл Нехамер ревизираха от птичи взор положението на границата ни с Турция. Те бяха на борда на боен хеликоптер „ Кугър “. На място се срещнаха с подхванатите ограничения за защита на външната граница на Европейския съюз с Турция.

Българската и австрийската делегация посетиха Регионалната дирекция „ Гранична полиция “ в Елхово, където е ситуиран Регионалният координационен център, част от интегрираната система за наблюдаване на българо-турската граница.

По-рано през днешния ден президентът Радев посрещна австрийския канцлер в Пловдив. По време на работната среща бяха обсъденимерките за битка с незаконната миграция
и използването на европейското право във връзка с Шенген.

Австрия ще поддържа пред Европейска комисия желаните от България 2 милиарда за укрепване защитата на границата. В това увери австрийският канцлер.

Нехамер е придружаван от австрийския вътрешен министър Герхард Карнер.

В българската делегация са министрите на вътрешните работи и защитата Иван Демерджиев и Николай Стоянов, както и началникът на защитата адм. Емил Ефтимов.

„ Построили сме напълно с наш бюджет ограда по цялата граница, по нейно продължение са ситуирани разнообразни стационарни мобилни системи за видеонаблюдения. През предходната година натискът на нашата граница набъбна внезапно, дейностите на мигрантите стават все по-агресивни. За 4 месеца загубихме 4-ма служители на реда, десетки други са ранени. Взехме бързи и решителни ограничения “, сподели Радев.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР