Президентът Румен Радев и главният прокурор Сотир Цацаров сезираха конституционния

...
Президентът Румен Радев и главният прокурор Сотир Цацаров сезираха конституционния
Коментари Харесай

Шеф на полицията: Охранителите са 200 хил., а полицаите 12 хил.

Президентът Румен Радев и основният прокурор Сотир Цацаров сезираха конституционния съд за закона, който би трябвало да регламентира частната защита. Радев и Цацаров се оповестиха срещу и споделиха, че с тези правила се дават повече благоприятни условия на кметове-феодали.

Директорът на „ Национална полиция “ Христо Терзийски не е склонен и разясни:„ Ние с изключение на, че го прилагаме, ние и направляваме този закон, а новият закон за частната охранителна активност беше дълго време обсъждан в работни групи и комисии, в това число и със сдруженията на частните охранителни компании. Беше подлаган и на публично разискване.

Цацаров желае да се разгласят за противоконституционни разпореждания от Закона за частната охранителна активност

И в този момент всеки един кмет и всеки един общински съвет може да построи звено „ Общинска полиция “ или звена за самоохрана ,

или да подписват и по в този момент настоящите правила контракти с частни охранителни компании. Новото в закона е, че по детайлното регламентиране на обособените типове охранителна активност “.

В „ Здравей, България по NOVA той сподели още: „ Ресурсите, които са в ръцете на страната и в частната активност, са разнообразни. В частната охранителна активност са включени над 200 000 чиновници, а 1800 компании имат лицензи за защита. Отделно съществуват и 800 звена за самоохрана. Всичко това може да се включи в ограничението на похищенията върху населението”, съобщи още той.

Терзийски добави, че

полицията е с стеснен запас ,

макар че през миналата година са назначени повече от 1200 души точно в слабонаселените места у нас. Увеличен е и щатът на жандармерията с 300 души.

„ Тези хора отново не стигат, тъй като имаме доста действия. За един май, който ни следва в неделя, сред ЦСКА и Левски, ще бъдем принудени да командироваме чиновници от страната. На фона на армията от 200 хиляди частни охранители, стоят 12 хиляди униформени чиновници “, изясни той.

Според Терзийски няма по какъв начин кметовете да се снабдят със свои армии тъй като: „ Държавата има задоволително принадлежности, тъй че частните охранители по дребните обитаеми места да не надвишават правата си “.

Целия диалог с него чуйте във видеото горе.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР