Президентът Румен Радев и американският посланик у нас Херо Мустафа

...
Президентът Румен Радев и американският посланик у нас Херо Мустафа
Коментари Харесай

Президентът и Херо Мустафа гледаха заедно F-16 и МиГ-29

Президентът Румен Радев и американският дипломат у нас Херо Мустафа дойдоха в авиобаза " Граф Игнатиево " край Пловдив и се включиха в деня за високопоставени посетители на интернационалната летателна подготовка " Тракийска пепелянка 2020 ". Тя се организира в интервала от 14-ти до 25-и септември в българското въздушно пространство. Ръководител от българска страна е командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден военачалник Димитър Петров. В нея вземат участие 11 вида друга авиационна техника от страните-участнички България, Канада, Гърция, Румъния и Съединени американски щати, които оперират от 7 разнообразни военни летища. Цялостната съгласуваност и ръководство на полетите се реализира от нашата страна взаимно с представители на сътрудниците. В дейностите са включени и три вида зенитно-ракетни комплекси от състава на Българската войска.

В учението канадски и американски  F-16 летят дружно с български МиГ 29 над България. От българска страна вземат участие военнослужещи от базата за командване, ръководство и наблюдаване, екипажи на изтребители МиГ-29 и учебно-бойните Л-39 от авиобаза Граф Игнатиево, вeртолети Ми-24 и AS-532 Cougar от авиобаза Крумово и формирования за противовъздушна защита от състава на Военновъздушни сили и Сухопътните войски. 

F-18 на Кралските канадски военновъздушни сили ще оперират от северната ни съседка Румъния. F-16 и МиГ-21 Lancer на румънските Военновъздушни сили и Военновъздушни сили на Гърция с техните F-16 ще организират полети с политане и кацане от своите бази за непрекъсната дислокация. 

Съгласно сюжета на подготвителните бойни дейности, българските Военновъздушни сили усъвършенстват подготовката си в отбранителни и настъпателни въздушни интервенции взаимно със своите съдружни сътрудници. Групировки за Противовъздушна защита (ПВО) от състава на Военновъздушните сили и Сухопътните войски защитават територия и обекти от сериозната инфраструктура на страната ни от дейностите на смесени авиационни групи, които ще симулират нанасяне на удари. Планът на тренировката планува сложността на изпълняваните задания да нараства с хода на подготвителните дейности и да обхване осъществяването на характерни за родовете авиация и Противовъздушна отбрана задания, настояват от българското МО.
„ Тракийска пепелянка - 2020 “ е най-мащабната за тази година интернационална летателна подготовка с присъединяване и семейството на българските Военновъздушни сили, която ще даде на участниците благоприятни условия да генерират богат опит при действително взаимоотношение в интернационална среда.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР