Президентът Румен Радев е във Варна. Той ще се качи

...
Президентът Румен Радев е във Варна. Той ще се качи
Коментари Харесай

От последните минути: Военни моряци посрещнаха президента във Варна, качват го на "Дръзки", за да гледа огромен екшън!

Президентът Румен Радев е във Варна. Той ще се качи на борда на кораба " Дръзки ", от където ще следи учения. Радев бе посрещнат с боен обред на Морска гара Варна. Държавният глава ще следи противопоставяне на терористична група превзела транспортен съд, очистване на пожар на търговски транспортен съд в пристанище, противопоставяне на незаконен трафик на мигранти по море, избавяне на огромен брой хора на море, отразяване офанзиви на въздушен съперник.


Учението е планувано и ще се управлява според стандартите и процедурите на НАТО. То се организира в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в полигони.


В учението ще вземат участие 20 бойни и спомагателни кораби и катери 1 подводница, 4 самолета, 2 вертолета и над 1700 военнослужещи от военноморските сили на България, Англия, Гърция, Италия, Полша, Румъния, Съединени американски щати и Турция, Втората непрекъсната група кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и чиновници от държавни организации, институции и ведомства.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР