Президентът Румен Радев е в положението на онзи с баницата

...
Президентът Румен Радев е в положението на онзи с баницата
Коментари Харесай

Христо Иванов за третия мандат: Радев е онзи с баницата, скептичен съм, че ще излезе нещо

Президентът Румен Радев е в ситуацията на оня с баницата – ние от партиите му я даваме. Това съобщи съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов пред БНР по отношение на решението на президента да даде третия мандат за сформиране на кабинет на Българска социалистическа партия. Според него от две години Радев прави едно и също нещо с един и същи резултат – отиване на избори и ръководство на служебни кабинети.

“Провалихме се в това Народно заседание. Много съм песимистичен, че нещо ще излезе от третия мандат, както и до момента ”, сподели още той.

По думите му Демократична България ще взе участие в диалози за сформиране на държавно управление. Дали ще подкрепим ръководство – нашето решение няма да бъде определящо, акцентира Иванов.

“Страната отива към избори. Следващият парламент, който ще бъде преди локалните избори и всички ще управляват дейностите си, съгласно тях, още по-малко ще има в него някакви прояви на отговорност и жертване на егоистичния партиен интерес. Изглежда доста евентуално и идващият парламент да не роди ръководство и да отидем на нови избори – 2 в 1 с локалните ”, изясни той.

Според Иванов въпросът с “NEXO ” е бил част от подготовката да бъдат основани причините, с цел да не отиде третият мандат при Демократична България.

“В Съединени американски щати и Обединеното кралство има дейности, свързани с компанията, които се развиват от месеци. Кога тъкмо нашата прокуратура ще се задейства, по какъв начин тъкмо това ще бъде показано и обявено, е избор, който се прави у нас ”, акцентира Христо Иванов.

И добави:

“Не за първи път прокуратурата се меси в политиката. Това е централният въпрос, който ние слагаме – прокуратурата би трябвало да се деполитизира. ”
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР