Президентът Румен Радев е в Китай на държавно посещение от

...
Президентът Румен Радев е в Китай на държавно посещение от
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев е в Китай по покана на Си Дзинпин

Президентът Румен Радев е в Китай на държавно посещаване от 1 до 5 юли по покана на своя сътрудник Си Дзинпин.

Издигането на двустранните връзки сред България и Китай на стратегическо ниво и определянето на насоки за тяхното следващо развиване и задълбочаване ще са водещите акценти на срещите на президента Румен Радев с ръководителя на КНР Си Дзинпин и с министър-председателя Ли Къцян, оповестиха от прессекретариата на президента.

Във фокуса на диалозите на президента Румен Радев с представителите на китайските държавни институции и бизнеса ще бъдат и вероятностите за увеличение на китайските вложения в България, насърчаването на контактите сред бизнеса, както и партньорството в осведомителните технологии, транспортната инфраструктура и връзките, туризма, науката, образованието и културата, земеделието, устойчивото развиване и градското обмисляне.

На 1 юли президентът Румен Радев ще организира среща с министър-председателя Ли Къцян в град Далиен. На срещата българският президент ще показа проект за главните насоки за развиване на българо-китайските връзки.

Държавният глава ще взе участие в церемонията по откриването на Световния стопански конгрес в Далиен, прочут като " Летния Давос “, на 2 юли и ще направи изявление в границите на сесията " Диалог сред китайските държавни предприятия и българската власт “. Румен Радев ще се срещне с Клаус Шваб, създател и президент на Световния стопански конгрес в Давос.

В град Далиен българският президент ще организира среща и с губернатора на провинция Хъбей Сю Цин.

На 3 юли в Пекин ще се състои церемонията по формалното посрещане на българския държавен глава и неговата брачна половинка в Китайската национална република.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР