Президентът Румен Радев е в Женева, за да участва в

...
Президентът Румен Радев е в Женева, за да участва в
Коментари Харесай

Президентът Радев участва в 41-ата сесия на Съвета на ООН по правата на човека

Президентът Румен Радев е в Женева, с цел да взе участие в 41-ата сесия на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида. Защитата на човешките права не е постижима без дълготраен мир и стабилно развиване, уточни в изявлението си българският държавен глава.

Още от специфичните ни пратеници Вера Александрова и Любен Бързаков.

България беше определена за член на Съвета по правата на индивида за интервала 2019-2021 година през октомври предходната година. Това е самопризнание за поредната политика на страната ни в тази сфера. България за първи път е член на междуправителствения орган, който е част от системата на Организация на обединените нации. Съветът заседава в Женева.

Повече от 7 десетилетия след учредяването на Организация на обединените нации, интернационалното съдействие за зачитането на човешките права и свободи остава значима полезност и основна цел, посочи в изявлението си президентът Радев.Той е първият български президент, който приказва от тази естрада. Говори на британски - един от 6- те публични езици на Организация на обединените нации.
Румен Радев: Защитата на човешките права не е постижима без дълготраен мир и стабилно развиване и назад. С оглед на тази взаимовръзка, свързаността и съдействието сред органите и организациите в системата на Организация на обединените нации би трябвало да бъдат в допълнение засилени.
В доста страни климатичните промени пречат на хората да се възползват от съществени права, сподели българският президент и съобщи, че използването на подобаващите ограничения за намаляване на последствията е главен приоритет. По думите му България прави оценка обстоятелството, че към този момент се разисква и въздействието на новите технологии, в това число на изкуствения разсъдък, върху правата на индивида.
Румен Радев: За първи път моята страна е член на Съвета по правата на индивида, само че ние работим за повишение на неговата успеваемост и резултатност и подхващаме стъпки за поощряване на всички заинтригувани страни в процеса.
Толерантността и разбирателството са полезности, които съставляват основата на актуалната народна власт, подсети Румен Радев, само че акцентира, че антисемитизмът към момента участва в някои страни.
Румен Радев: Спасяването на българските евреи от съвсем 50 000 души през 1943 година е един от най-значимите моменти в нашата модерна история. Пълноправното участие на България в Международния алианс за жертвите на Холокоста е самопризнание за нашия явен отговор на възходящите антисемитизъм, ксенофобия и език на омразата.
Президентът Радев уточни, че правата на детето са главен приоритет за страната ни, има и редица начинания за приобщаващо обучение на деца с увреждания. Заяви, че България е постигнала забележителен прогрес по включването на дамите в ръководството на стопанската система. Увери, че страната ни пази правата на младежите и насърчава тяхното присъединяване във всички сфери на политическия и публичен живот.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР