Президентът Румен Радев е сигурен, че в Демократична България си

...
Президентът Румен Радев е сигурен, че в Демократична България си
Коментари Харесай

Какво е експертен кабинет, пита Радев ДБ

Президентът Румен Радев е сигурен, че в " Демократична България " си дават сметка освен за рецесиите, само че и за тяхното продължение във времето напред поради липса на дълготрайни контракти за газ, поради неналичието на излъчвания за изтегляне на дълг, невъзможността да се поддържа транспортната мрежа, неналичието на готови законопроекти, касаещи Плана за възобновяване, буксуване на правосъдната промяна и на модернизацията на Военновъздушни сили. Всички разбираме, че е належащо да има работещ парламент, с цел да може страната ни да премине през рецесиите, само че и по-бързо да очертае стратегически небосвод, с цел да не допуснем закъснение в периферията на Европа , сподели Радев пред представителите на Демократична България Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев, които пристигнаха за съвещания за сформиране на държавно управление с третия мандат.

Важно е съгласно президента по какъв начин Демократична България вижда формулата за излизане от политическата рецесия, по тази причина и попита за базата, на която ще се води разговора, в случай че получат мандата и до каква степен би отишъл " компромисът по отношение на вашите ясно изразени правила и полезности? ".

Президентът Румен Радев запита за опцията за експертен програмен кабинет и формулата, която Демократична България биха предложили, на което Христо Иванов съобщи, че залитането в прекомерно експертна селекция основава риск от неразбираема политическа отговорност.

По думите на Иванов ще би трябвало да се обсъдят плюсовете и минусите на двата модела - експертен или политически кабинет . Възможно е да се намерят организационни форми на надзор, само че и прецизен профил на фигурите, които биха изпълнявали програмата. Ключовата фигура ще е министър председателят , посочи Христо Иванов и добави, че министър-председателят може да се трансформира във фокуса на доверието и да получи независимост да сортира хората.

Според него възобновяване на болшинството ще е " тънката фина бродерия ", която би трябвало да се извърши. Който и да е притежател на третия мандат - би трябвало да възвърне болшинството и да стигне до формулата, с която болшинството може да действа, сподели още Христо Иванов.

Демократична България потвърдиха тезата си, че са подготвени да вземат участие в напъните за образуване на държавно управление с третия мандат. Формацията гледа на третия мандат и като на спешен подобен - това е единствено началото на диалозите. Ако на нас се падне отговорността да осъществяваме третият мандат основното ще е разговорът и какво споделят всички останали партии. Демократична България ще сведе до най-малко изискванията поради разграничителните и алените линии, с цел да може да се предложат решения.

Иванов оцени провеждането на консултациите преди третия мандат за сформиране на държавно управление като градивна стъпка . Намираме се пред извънредно комплицирано предизвикателство, в поредност от политическа рецесия и парламенти, които не мога да основат постоянни болшинства, които провокират сплит от рецесии в зародиш, уточни той.

Според него би трябвало да бъде направено вероятното и отговорно изпитание с разговор да бъде излъчено ръководство в сегашния парламент както заради обективните рецесии, по този начин и поради това, че няма никакви изгледи и гаранции, че още един цикъл от избори ще дадат друг парламент. Вървим с доста висока степен на утежняване на политическата среда, в случай че се проведат нови предварителни парламентарни избори, предизвести Христо Иванов.

По думите му българската политическа класа се е отучила да търси цели, допирни точки и популизмът взима връх. Парламентарната народна власт цикли и би трябвало да я спасим , настоя Иванов.

Демократична България планува, в случай че мандатът за сформиране на държавно управление бъде даден на тях, да водят разговор в границите на някогашната четворна коалиция, като вземат под внимание сериозните заключения от нейния разпад . Демократична България оферират да се замислят политическите водачи да създадат крачка обратно като знак за подготвеност за разговор.

Формацията ще се опита да внуши нуждата от подготвеност да се направи крачка настрана, в случай че не от позиции, то в звук в името на успокояването на страната, вместо тя да се хвърли в следващата безплодна предизборна акция. Демократична България схващат, че ще бъде мъчно, само че третият мандат би трябвало да се трансформира във опция за възобновяване върху фокусните цели.
 Христо Иванов: Всеки се държи като хан Аспарух
Христо Иванов: Всеки се държи като хан Аспарух

От политическа рецесия не се излиза със строяване на плаца
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР