Президентът Румен Радев е разговарял днес по телефона с министър-председателя

...
Президентът Румен Радев е разговарял днес по телефона с министър-председателя
Коментари Харесай

Румен Радев обсъди дневния ред на партньорството ни с Гърция с Кириакос Мицотакис

Президентът Румен Радев е разговарял през днешния ден по телефона с министър-председателя на Гърция Кириакос Мицотакис, оповестиха от прессекретариата на президента.

Европейската интеграция на страните от Западните Балкани, тематики от дневния ред на двустранното партньорство сред България и Гърция и съдействието за превъзмогване на последствията от епидемиологичната конюнктура в двете страни са били във фокуса на диалога.
Обща е била позицията, че политиката на разширение на Европейски Съюз със страните от Западните Балкани е действителна инвестиция в стабилността на района.

Затова, съгласно президента, е нужна неотклонна поддръжка за реализиране на нужните промени в страните кандидатки за осъществяване на Копенхагенските критерии за присъединение към Европейски Съюз. Изграждането на същински връзки на добросъседство е най-сигурният и бърз път за реализиране на пълноправно участие в Европейския съюз, е показал още президентът Радев.

Повишаването на енергийната съгласуваност и постигането на действителна диверсификация в района, както и ускоряването на процеса по създаване на интерконектора сред България и Гърция също са били тематики на диалога.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР