Президентът Румен Радев е поискал от министъра на отбраната Драгомир

...
Президентът Румен Радев е поискал от министъра на отбраната Драгомир
Коментари Харесай

Румен Радев иска БГ самолети да пазят небето ни

Президентът Румен Радев е изискал от министъра на защитата Драгомир Заков, началника на защитата адм. Емил Ефтимов и командира на Военновъздушни сили генерал-майор Димитър Петров предприемане на неотложни ограничения за обезпечаването на защитата на въздушното пространство на страната от български самолети с български екипажи.

Срещата посред им е проведена във връзка " провокациите пред гарантирането на въздушния суверенитет на България ". На нея е било очебийно, че препоръчаните благоприятни условия в тази тенденция от Министерството на защитата изискват изчерпателен разбор, както и своевременни и съответни решения в изискванията на усложнена геополитическа конюнктура, оповестяват от президентството.

На 11 февруари четири самолета Eurofighter EF-2000 Typhoon II на военновъздушните сили на Испания се приземиха в България. Те извършват задания по усилена защита на въздушното пространство (Air Policing) взаимно с сътрудниците си от българските военновъздушни сили, като към този момент един път даже бяха вдигнати по паника.

На 8 март държавното управление реши защитата на въздушното пространство на България да бъде подсилена от 1 април до 31 май и със самолети от Нидерландия. Впоследствие стана известно, че решението не е било взето единомислещо в ръководещата коалиция.

Депутатът от Българска социалистическа партия Филип Попов заяви в коридорите на Народното събрание, че министрите на левицата са дали своят вот срещу, за разлика от сътрудниците им от " Продължаваме промяната ", " ИТН " и " Демократична България ".

Съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов съобщи, че приветства решението за укрепване на въздушното пространство, като напомни, че обединяването от дълго време упорства дефицитите в българските въоръжени сили да бъдат попълнени със съюзнически.

Министърът на защитата Димитър Заков пък съобщи пред публицисти в Народното събрание, че разполагането на изтребители от Нидерландия в България е авансово планувано деяние.
ТЕМА преди 35 минути 191 преди 40 минути 190 преди 45 минути 974
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР