Президентът Румен Радев е поискал да бъдат предприети "неотложни" мерки,

...
Президентът Румен Радев е поискал да бъдат предприети "неотложни" мерки,
Коментари Харесай

Румен Радев иска българското небе да се охранява от български самолети и екипажи

Президентът Румен Радев е изискал да бъдат подхванати "неотложни " ограничения, които да обезпечат защита на въздушното пространство на България от български самолети с български екипажи. Той е споделил това по време на среща с министъра на защитата Драгомир Заков, началника на защитата адмирал Емил Ефтимов и командира на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров.

В момента небето се охранява от 4 самолета Eurofighter EF-2000 Typhoon II Те извършват задания по усилена защита на въздушното пространство (Air Policing) взаимно с сътрудниците си от българските военновъздушни сили, като към този момент един път даже бяха вдигнати по паника.

На 8 март държавното управление реши защитата на въздушното пространство на България да бъде подсилена от 1 април до 31 май и със самолети от Нидерландия . Като член на НАТО се чака България да получава поддръжка от съюзническите си страни, изключително при дефиците във военните благоприятни условия.

Решението от 8 март не беше подкрепено и от четирите партии в ръководещата коалиция, защото стана ясно, че Българска социалистическа партия са дали своят вот срещу. „ За “ са дали своят вот „ Продължаваме промяната “, „ ИТН “ и „ Демократична България ".

В защитата на българското небе вземат участие и българските изтребители МиГ-29. Страната разполага с 14 МиГ като по-малко от половината летят. Поддръжката на самолетите минава през Русия и след започването на войната тя става невъзможна. поради пандемията.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео   please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР