Президентът Румен Радев е подкрепил идеята да се ограничи свободната

...
Президентът Румен Радев е подкрепил идеята да се ограничи свободната
Коментари Харесай

И президентът подкрепил ограничаването на продажбата на земя на чужденци

Президентът Румен Радев е подкрепил концепцията да се ограничи свободната продажба на българска земеделска земя на чужденци, без да се нарушават евроизискванията.

Това заяви след срещата си с него водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. " Потърсих институционалното мнение на президента за отпадането на ограничаването за пазаруване на аграрни земи – той поддържа това, което вършим. Трябва да намерим обединяване, институционално и политическо и българско, с цел да не допуснем свободната продажба на българска земеделска земя на чужденци ", изясни Нинова. После добави, че Българска социалистическа партия е показала своите причини пред президента и го е срещнала с диалозите си с другите водачи на партии, които се съгласиха Законът за земеделските земи да бъде  отложена за наесен.

От президенството разпространиха позицията си по тематиката. " В България е нужен необятен публичен спор за дълготрайните последствия от либерализирането на продажбата на аграрни земи и придобиването им от непознати жители, в това число отвън Европейския съюз, е мнението на Румен Радев. Държавният глава прецизира, че на срещата с Нинова е очебийно, че страната ни би трябвало да изследва опита на другите страни - членки от Европейски Съюз за регламентиране на продажбата на аграрни земи и за въвеждането на гаранции за националните ползи, преди смяна на настоящите закони.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР