Президентът Румен Радев е отправил покана към кралица Елизабет Втора

...
Президентът Румен Радев е отправил покана към кралица Елизабет Втора
Коментари Харесай

Румен Радев се срещна с Елизабет Втора, покани я да посети България

Президентът Румен Радев е отправил покана към кралица Елизабет Втора при опция тя или член на кралското семейство да посети България. Отправих покана към кралица Елизабет Втора при опция тя или член на кралското семейство да посети България, във връзка и със 140-годишнината от установяването на дипломатически връзки с Англия, която ще отбележим следващата година, а и на място да се запознае с нашата богата история, с вековните културни обичаи на нашия народ, които участват и в Британския музей, в Британската библиотека, заяви президентът през днешния ден пред публицисти след аудиенцията си при кралицата в Лондон.

Поканата за визита е знак за другарските връзки сред Англия и България, означи президентът. Двамата са разискали тематики, значими за двустранните ни връзки.

Радев дефинира срещата като топла и сърдечна и сподели, че кралица Елизабет Втора е показала жив интерес към историята и културата на нашата страна. Между България и Англия има стратегическо партньорство, отличен политически разговор, интензивно съдействие в редица области, уточни президентът.

Румен Радев беше помолен от публицисти да разяснява и тематиката за Брекзит. Той сподели, че връзките сред Англия и Европейски Съюз са значими и за двете страни и Брекзит не може да промени това. Затова нашата обща цел би трябвало да бъде да запазим и да развиваме околните връзки с максимален приоритет - опазване на правата на жителите и от двете страни, означи президентът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР