Президентът Румен Радев е назначил за полк. Емил Тонев за

...
Президентът Румен Радев е назначил за полк. Емил Тонев за
Коментари Харесай

НСО има нов временен шеф

Президентът Румен Радев е назначил за полк. Емил Тонев за краткотраен началник на Националната работа за защита (НСО), оповестиха от прессекретариата на президента. Тонев ще встъпи в служба на 31 юли, когато от служба ще бъде освободен сегашният шеф ген. Красимир Станчев. Радев е подписал двата указа в сряда.

Досега Тонев бе зам.-шеф на НСО. Името му и преди е спрягано за шеф на службата. Тонев е от Хасково, приключил е НСА, занаятчия на спорта по кикбокс. Повече от 10 години е работил в Министерство на вътрешните работи, а през 2004 година е назначен в НСО.

До оставката на Станчев се стигна след абсурда към морските сараи на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган край Росенец. Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов и двама негови съпартийци стигнаха с надуваема лодка до брега пред резиденцията на Доган. На плажа обаче те бяха посрещнати от анонимни градове. Иванов бе изблъскан неколкократно във водата, макар че брегът е обществена държавна благосъстоятелност.

От НСО даже не потвърдиха, че нападателните гардове са техни чиновници, въпреки това да бе видно от фотоси, на които те се виждат до Доган при обществените му изяви. Че мъжете са държавни гардове удостовери президентът, който настоя НСО да спре да пази Доган и депутата Делян Пеевски.

Скандалът се развихри в допълнение около протестната акция на 11 юли на плажа край сарая на Доган. Тогава стана ясно, че НСО са поискали да се ограничи достъпът до Росенец и по море и въздух, откакто резиденцията е недостъпна и по суша поради заградения път.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР