Президентът Румен Радев е на работно посещение във Великобритания, по

...
Президентът Румен Радев е на работно посещение във Великобритания, по
Коментари Харесай

Президентът Радев е на посещение във Великобритания

Президентът Румен Радев е на работно посещаване във Англия, по покана на кралица Елизабет II. В първия ден от визитата си той ще посети Съюзното военноморско командване на НАТО в Нортууд и ще беседва с командира вицеадмирал Клайв Джонстън. По-късно денем президентът ще се срещне с представители на българската общественост в Обединеното кралство.


Очаква се президентът Румен Радев и вицеадмирал Клайв Джонстън са обсъдят взаимните интервенции и учения, в които България взе участие, както и взаимното съдействие на Военноморските сили на страната ни в границите на НАТО.

Съюзното морско командване MARCOM в Нортууд е централното ръководство за военноморските сили на НАТО и дава отговор за всички морски действия на пакта. В състава му влизат военни и цивилни чиновници от 22 страни, българи заемат виновни длъжности в Командването. Морските интервенции на НАТО, както и огромните военноморски учения, се възнамеряват и управляват от MARCOM. България е поела ангажимент да поддържа пет кораба за присъединяване в задачи на НАТО и Европейски Съюз. Участва също в интервенцията за морска сигурност в Средиземно море „ Sea Guardian “ с една фрегата за интервал до 20 дни годишно.

След командването в Нортууд, президентът Радев ще се срещне в Лондон с наши сънародници. По публични данни българите във Англия са към 90 000. Интересна е информацията, че 85% от тях имат работа, което значи, че те не са тежест за английската осигурителна система.

Българските студенти в английски университети за предходната година са близо 6 300. В Лондон има 18 български неделни учебни заведения и още 28 отвън столицата. Без подозрение, една от главните тематики в диалога сред президента и нашите сънародници ще бъде Брекзит и това по какъв начин най-добре да бъдат предпазени техните права.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР