Президентът Румен Радев е на официално двудневно посещение в Република

...
Президентът Румен Радев е на официално двудневно посещение в Република
Коментари Харесай

Радев е на официално посещение в Австрия

Президентът Румен Радев е на публично двудневно посещаване в Република Австрия. Това оповестиха от прессекретариата на президента. Визитата е по покана на австрийския федерален президент Александър Ван дер Белен.

Посещението на Румен Радев ще стартира през днешния ден със среща с наши сънародници, които живеят и работят в Австрия. Държавният глава ще отличи с почетния знак на президента на България Карл Блеха – ръководител на Австрийско-българското сдружение, и Хервиг Хадвигер – заместник-председател на организацията. Двамата имат важен принос за популяризирането на културата, изкуството и триумфите на България зад граница.

На 4 октомври президентът Румен Радев и неговата брачна половинка Десислава Радева ще бъдат посрещнати с публична гала от президента Александър Ван дер Белен и брачната половинка му Дорис Шмидбауер. Двамата президенти ще управляват пленарните диалози сред двете делегации, след което ще дадат взаимна конференция.
Теми от дневния ред на Европейски Съюз и дебатът за бъдещето на Европа, районното съдействие в Дунавския район, капацитетът за увеличение на двустранния стопански и капиталов продан, както и миграцията и съдействието в региона на сигурността, се чака да бъдат измежду акцентите на срещата на президентите Румен Радев и Александър Ван дер Белен.

По-късно денем президентът Румен Радев ще беседва с федералния канцлер Бригите Бирлайн, с ръководителя на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка и с ръководителя на Конституционния съд проф. доктор Кристоф Грабенвартер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР