Президентът Румен Радев е издал указ за обнародване в Държавен

...
Президентът Румен Радев е издал указ за обнародване в Държавен
Коментари Харесай

Президентът пусна спорните промени в НПК

Президентът Румен Радев е издал декрет за обявяване в Държавен вестник на измененията в Наказателно-процесуалния кодекс.

Законът за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс е обнародван в бр. 63 на Дъждовни води от 4 август.

Над 40 закононарушения, измежду които рушвет, занемареност, закононарушение по работа и пране на пари, ще се гледат към този момент от Специализирания съд. Пред него ще застават депутати, членове на Министерския съвет и заместник-министри, ръководители на държавни организации и комисии, шефове на изпълнителните организации и техните заместници.

Досега подсъдни на Спецсъда бяха делата, осъществени основно от проведени незаконни групи или по предписание на такива.

Съюзът на съдиите се разгласи срещу измененията в закона и настоя президентът Радев да наложи несъгласие.

Президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев през вчерашния ден посъветва сегашния президент да наложи несъгласие на измененията в закона за правосъдната власт и Наказателно-процесуалния кодекс. По думите му има промени, които опонират на конституцията.

За образец Плевнелиев даде прехвърлянето на извънредно значими каузи към така наречен Специализиран съд, който по мнението му е дал противоречиви резултати.

Пет десни партии също желаеха от президента Радев да наложи несъгласие на измененията в закона за промени в Наказателно-процесуалния кодекс и за измененията в Закона за правосъдната власт. Искането на ДСБ, “Да, България! “, Български земеделски народен съюз, ДЕОС и Зелените беше импортирано през вчерашния ден в деловодството на президентството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР