Президентът Румен Радев е доволен, че България е в авангарда

...
Президентът Румен Радев е доволен, че България е в авангарда
Коментари Харесай

Президентите на Австрия и България: Трябва да се търси диалог с Русия

Президентът Румен Радев е удовлетворен, че България е в авангарда на общата европейска политика във връзка с Русия. Българският президент и австрийският му сътрудник са единомислещи, че би трябвало да се търсят благоприятни условия за разговор с Русия и за общи планове от съвместен интерес. Това стана ясно от взаимната конференция на Румен Радев и Александър Ван дер Белен, след срещата им на четири очи. Австрийският президент е на публично посещаване у нас.


Общо е желанието за задълбочаване на връзките сред София и Виена и доказателство за това е фактът, че за последните 7 месеца двамата президенти са се виждали 3 пъти.

Стокообменът надвишава 1 милиард и 200 млн. евро, а Австрия е водещ задграничен вложител у нас, уточни Румен Радев.

 © Българска телеграфна агенция
Двамата президенти разискаха също провокациите пред Европейски Съюз от мигрантската рецесия. Подчертаха, че Западните Балкани също са главен приоритет. Ще работят за това Дунавската тактика да бъде възродена. Ето и коментара им за развиването на връзките с Москва.
Румен Радев, президент на Република България: Аз се веселя, че България е в авангарда на общата европейска политика във връзка с Русия. С моето посещаване във втората половина на май в Русия, с визитата на президента Макрон съвсем по същото време, с визитата на съветския президент във Виена при започване на юни ние в действителност организираме тази единна европейска политика във връзка с Русия. Да се търсят всички благоприятни условия за поддържане на отворен разговор и за насърчаване на планове от взаимноизгодно значение.Александър Ван дер Белен, президент на Република Австрия: По отношение на Русия аз мисля, че е належащо, освен да продължим дипломацията на визитите, само че и да продължим разговора с Русия. Нашата позиция е доста близка до тази на България.  © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР