Президентът Румен Радев е бил уведомен за положителния тест на

...
Президентът Румен Радев е бил уведомен за положителния тест на
Коментари Харесай

Военните потвърдиха кога президентът е бил уведомен*, че е контактно лице

Президентът Румен Радев е бил известен за позитивния тест на командира на Военновъздушните сили ген. Димитър Петров на 18 октомври, неделя, според националните и ведомствени процедури, оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата.

Същия ден ген. Петров е бил диагностициран с COVID-19.

" Всички длъжностни лица, които са били в директен физически контакт с него на 16 октомври, петък, за отбелязване на годишнина на Военновъздушни сили, в това число президента, министъра на защитата, началника на защитата и други висши офицери са били неотложно известени от ВМА ", допълниха от МО.

Радев обаче не даде отговор и на въпроса за какво в началото от президентството оповестиха просто, че визитата му в Естония се отсрочва поради влошената конюнктура с COVID-19 и новината, че е бил в контакт с положителен пристигна от естонската президентка, която го разгласи във Facebook.

По-късно от пресекретариата на президента даже обявиха, че той не е имал контакт с " лице с открит към съответния миг позитивен резултат от тест за ковид ".

След идването си на летище София Румен Радев бе подложен под карантина, която бе публично свалена през вчерашния ден след втори негативен PCR тест.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР