Президентът Румен Радев е бил уведомен, че е имал контакт

...
Президентът Румен Радев е бил уведомен, че е имал контакт
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Румен Радев бил уведомен, че е бил в контакт с диагностициран с коронавирус

Президентът Румен Радев е бил известен, че е имал контакт със инфектиран с ковид. Това разгласи здравният министър проф. Костадин Ангелов в отговор на въпрос за теста на президента и прекратеното му посещаване в Естония.

Проф. Ангелов изясни, че в петък е имало събитие, на което президентът е бил в контакт. В неделя излязъл резултата от ПСР теста и от извършените диалози с началника на защитата адмирал Емил Ефтимов, че всички контакти лица са били известени, в това число и президента Румен Радев.

Припомняме, през вчерашния ден от президентската администрация осведомиха, че и трите теста на президента .

По отношение на митинга пред здравното министерство против носенето на маски навън, проф. Ангелов съобщи, че му е мъчно му да разяснява хора, които декларират политически претенции. Да гориш маски пред Министерство на здравеопазването е злокобно тогава, когато има лечебни заведения, които имат потребност от тях да спасят медицинските чиновници . Това е безконтролно държание и стоя зад думите си, разкритикува здравният министър протестиращите.

Ако някои смята, че заповедта на министъра са противозаконни тъкмо полезностите на демокрацията дават решението, а правосъдните управляващи могат да се произнесат , разяснява актуалният здравен министър.

Според здравния контрольор доцент Ангел Кунчев ограниченията са със относително пай небосвод на осъществяване - до края на ноември. Никой не твърди, че носенето на маска защищава на 100%, единствено че всяка една стъпка и мярка, която бъде изпълнявана, понижава риска с повече от 90% , изясни той.

Няма да затваряме страната, няма да блокираме селища, само че в случай че не го променим няма да можем да спрем стръмната наклонност . Не е неприятно да се кара ски и да се върви на планина - по този начин се укрепва тялото ни, само че неприятното е, в случай че през целия ден караме ски, слезем в хотела, застанем на 1-2 метра един от различен, пием по едно пиво и стартираме да пеем, да викаме и тогава рискът се усилва , предизвести здравният контрольор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР