Президентът Румен Радев днес ще се срещне с краля на

...
Президентът Румен Радев днес ще се срещне с краля на
Коментари Харесай

Президентът Радев се на среща с краля на Йордания

Президентът Румен Радев през днешния ден ще се срещне с краля на Йордания Абдула II. Заедно със брачната половинка си президентът ще бъде признат в кралския замък в Аман. Фокус на диалозите се чака да бъдат задълбочаване на двустранните връзки, стимулиране на търговско-икономическото и капиталово съдействие, както и партньорството в областта на защитата и сигурността.

Още през вчерашния ден президентът обаче посочи и опцията за развиване и в областта на образованието, откакто посети неповторимия теоретичен център, основан под егидата на ЮНЕСКО – SESAME.

С президента е и бизнес делегация с представители на над 30 компании, което допуска усилени диалози в икономическа тенденция.

Късно нощес Румен Радев се срещна с членове на българската общественост в Йордания, както и с йорданци, приключили в български висши учебни заведения.

" За мен вие, нашите сънародници, и приятелите на България - йорданци, приключили в български висши образователни заведение, сте мостът сред нашите две страни. В днешния динамичен световен свят, в който свързаността се мери с контактите сред хората, точно вие сте тази жива връзка ", разгласи Радев.

" Нашите две страни в никакъв случай не са били в по-добри връзки от в този момент. Затова има доста аргументи, една от тях обаче е вашата работа тук, като българи, и като ученици на българската просветителна система и на България, да вършиме по този начин, че да градите доверието сред нашите страни и нации. За България Йордания е страна, която поставя всички старания в този доста комплициран район, район на рецесии, да гради сигурност, мир и непоклатимост. Това се вижда от всички, вижда се от България, от Европейски Съюз, по тази причина вършим всичко допустимо да продължаваме и да вършим по-динамичен разговора на най-високо равнище, тъй като от него зависи по какъв начин ще се развиват и връзките ни във всички останали сфери от съвместен интерес, уточни президентът пред събралите се.

Искаме да развиваме съдействието във всички сфери. Имаме огромен голям капацитет, за жалост особено в региона на икономическото съдействие не сме го разгърнали по този начин, както можем да го създадем, уточни Радев и посочи, че тъкмо по тази причина е придружаван от представители на толкоз доста български компании, главно от отбранителната промишленост и от сферата на високите технологии.

В срещата с президента Румен Радев и външния министър Екатерина Захариева, която също е част от делегацията, нашите сънародници желаеха да могат да учат български език в посолството. В отговор президентът изясни, че самодейността би трябвало да бъде от тях, само че прикани посланикът да стартира разяснителна акция за разкриване на неделно учебно заведение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР