Президентът Румен Радев да свика Kонсултативния съвет за национална сигурност

...
Президентът Румен Радев да свика Kонсултативния съвет за национална сигурност
Коментари Харесай

Левицата иска свикване на КСНС заради хакерската атака в НАП

Президентът Румен Радев да свика Kонсултативния съвет за национална сигурност поради приключването на данни от Национална агенция за приходите, изиска от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Министърът на финансите прикани левицата да не спекулира с казуса.


Според левицата рецесията с Национална агенция за приходите занапред ще се развива и ще се отрази освен на жителите, само че и на бизнеса. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнели Нинова изиска отговорните да понесат отговорността си.
Корнелия Нинова- ръководител на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ": Правителството е безусловно несъответстващо, некомпетентно и неспособно да овладее тази рецесия. Не може да подсигурява вашата персонална благосъстоятелност, тази на страната и европейската такава.Борисов не може да се оправи с тази рецесии и по тази причина през днешния ден ние се обръщаме към президента Радев и настояваме, и желаеме, молим го да свика КСНС, да вземем ограничения да овладеем тази рецесия, въпреки че тя занапред ще се развива.
Министърът на финансите упрекна левицата, че спекулира с пробива в Национална агенция за приходите, като прави погрешни апокалиптични прогнози и напомни банковия срив при ръководството на Българска социалистическа партия през 90-те години, когато доларът удари 3 000 лева
Владислав Горанов, министър на финансите: Не подценявам рецесията, оправдавам се още един път на всички български жители, чиято информация беше публикувана, само че опитът ви да внесете боязън, че с тази информация могат да се реализиран тези катастрофични последствия, за които вие твърдите са погрешни. Ако вашата цел е да омаскарите ръководството на ГЕРБ, постоянно в политическите ходове би трябвало да имате поради, че в случай че крайната ви цел е вие да управлявате, би трябвало нещо да остане.
В коридорите на Народното събрание Горанов съобщи, че ще беседва с шефката на Национална агенция за приходите Галя Димитрова, когато тя се върне от заплатен отпуск.

От Национална агенция за приходите оповестиха,че към този момент дефинитивно е открито, че от изтеклите близо 5 млн. персонални данни, 1 млн. са на умряли лица.

От Приходната организация приканиха жителите да не употребяват циркулиращите в интернет приложения за инспекция дали персоналните им данни са хакнати.
Росен Бъчваров- представител на Национална агенция за приходите: Първото нещо, което бихме посъветвали всеки български жители е да изчака няколко дни преди да пуснем в употреба нашето приложение, в което всеки може да ревизира дали негови персонални данни са изтекли. Нямаме данни за изтекли лични кодове на Национална агенция за приходите, нямаме данни за идентификация, user name или ключова дума за избрани осведомителни запаси.
От Национална агенция за приходите прецизираха, че изтеклите данни са свързани с данъчни заявления, изплатени приходи на физически лица, здравно застрахователен статус, актове за административни нарушавания.
 ​Българите могат да заведат каузи против Национална агенция за приходите поради приключването на персоналните данни​ ​Българите могат да заведат каузи против Национална агенция за приходите поради приключването на персоналните данни​
До 10 дни всички български жители ще могат да ревизират в системата на Национална агенция за приходите дали данните им са измежду изтеклите при хакерската офанзива против Приходната аг...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР