Президентът Румен Радев да не заема страна, а да бъде

...
Президентът Румен Радев да не заема страна, а да бъде
Коментари Харесай

Организации призоваха президентът Радев да не заема страна за Истанбулската конвенция

Президентът Румен Радев да не заема страна, а да бъде обединител на нацията и за Истанбулската спогодба. За това приканват 45 организации, които изпратиха писмо по тематиката на президента. Пълния му текст вижте в атачмънта.

Преди седмица президентът Румен Радев дефинира отлагането на ратификацията на Истанбулската спогодба като " победа за българското общество, което сподели обединяване и здрав разсъдък ". В Брюксел президентът съобщи, че се надява на здрав разсъдък от страна на народните представители и няма потребност да се стига до референдум, който ще отнеме и време, и сила, и средства.

Организациите се опълчват на изразената от президента позиция по тематиката. " Вашето изявление не приканва към спокоен, отворен и плуралистичен спор, а в противен случай – заема позицията на една от групите в дебата и умишлено продължава разделянето в обществото ни, с което се подтикват избрани хора и групи към екстремизъм, ненавист и принуждение ", написа в текста на писмото.

Според създателите му отклоняването на дебата към несъществуващи тематики в Конвенцията може да бъде единствено една – да се преследват напълно други цели от това да се дадат оптимални гаранции и механизми за отбрана на жертвите на принуждение. Посочват, че всичко това е довело до закани на техни сътрудници намерено дамгосване на всички, в това число жертвите на принуждение, като рискови и врагове, които обслужват непознати, нездравословни за България ползи.

Организациите предлага на президента Радев да изиска формален превод на конвенцията, който да се съветва с нужния тип експерти, с цел да се позволява неизясненост и спорно тълкувана.

Не залагайте на карта живота на милиони дами и деца в България поради изкривената истина, пишат организациите.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Истанбулската спогодба (28)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР