Президентът Румен Радев беше надпартиен, но заедно със своя шеф

...
Президентът Румен Радев беше надпартиен, но заедно със своя шеф
Коментари Харесай

Борисов: Бил съм слуга на Путин, а Радев пръв отиде при него?!

Президентът Румен Радев беше надпартиен, само че дружно със своя началник Корнелия Нинова, всеки ден изявленията му са против държавното управление. Това сподели пред публицисти министър-председателя Бойко Борисов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “.

„ Не мога да схвана – приятелите ни отдясно пишат, че аз съм прислужник на Путин, а президентът Радев беше пръв там, а за него няма афиш. Не мога да ги схвана “, изясни Борисов.

"От една страна ме нападат за какво съм отишъл, въпреки това аз съм бил прислужник. Не мога да ги схвана, само че споделям, веселя се на това, на което България замязя. И споделят, виждате министрите на страните, които ни гледат извън, в този момент нападаме чакалнята на Еврозоната, влизаме в Банковия съюз, който да подсигурява дългосрочност на бизнеса, освен непознатия, само че и българския. Това, което на Западните Балкани и въобще на Балканите се случва, дава опция и на българските компании към този момент да влагат и много има там. Премиерите им са поръчител за нашите вложения. Оставям на съвестта на всеки, когато се изрича, да си носи отговорност за това. Аз съм индивидът, който нито един път не е повдигнал тематиката. Всеки ден ние слушаме упреци към държавното управление, всеки ден. Нито дума за опозицията, нито дума за това, което през годините са сторили. Нито дума! Само против държавното управление. Това не е равноотдалечен човек! ", уточни Борисов.

По мотив митингите на десницата пред Парламента против рестартирането на плана за АЕЦ „ Белене “, той посочи, че десницата е ГЕРБ, а останалите десни партии дефинира като „ парчета, които не съумяха да влязат в Парламента, биейки се кой е водач “.

Министър-председателят бе на формалната гала по разкриване на нов цех за вакуумни опаковъчни машини „ Мултивак “ в Индустриална зона Божурище.

"Да виждам българското знаме до това на Германия и Европейски Съюз ме прави същински благополучен ", съобщи министър председателят. Той посочи, че гръбнакът на немската стопанска система са фамилните компании като „ Мултивак “, а България има големи вложения точно в заводите на такива компании.

„ Отложихме среща с вашия министър, с цел да ви посрещнем тук, тъй като въпреки всичко идвате с 40 млн. инвестиция “, пошегува се Борисов. Той добави, че прави конкретизиране за опозицията: „ Инвестициите в България са с над 2 милиарда повече в произвеждане, а не в областта на услугите и това е доста значимо за вложителите – имаме стопански напредък, постоянен курс на лв. към еврото, голям финансов запас и най-нисък дълг в Европейски Съюз “.

"Истинско наслаждение ми доставя на голи поляни, тъй като тук бяха голи поляни, разрушени военни предприятия, към този момент да има над 20 огромни компании да си построяват фабрики, да работят и виждате, най-съвременни стругове, фрези. 150 работни места, милиарди вложения и то в България, във заводи, в фабрики, в експорт, това са обстоятелствата, акцентира Борисов.

И продължи: "Неслучайно през декември „ Стандарт енд Пуърс” ни подвигна кредитния рейтинг, в този момент ни подвигат вероятността и то точно за това, че имаме 4% напредък стопански в сфери на производството, което подсигурява дълготрайно, даже и когато спрат еврофондовете, че страната и стопанската система ще работят добре. Факт е, че немският министър е пристигнал тук, с цел да покаже, че над 700 немски компании към този момент са вложили, работят и заводите им към този момент работят, изключително в Севлиево, Габрово и така нататък Така че ливадите, които към този момент са автомагистрали, ж.п. линии, пречиствателни станции, конкурентоспособността, която я има. Това, че си намалихме външния дълг до 25%. Безработицата на процедура е под 5% и тези, които не желаят да работят, внасяме работна ръка сега. Преди години имахме над 12%. Аз знам, че доста неща би трябвало да се създадат и поставям старания да се създадат, само че не бих желал да разясня... "

Премиерът се обърна към немските вложители и сподели, че за по-голяма сигурност на вложеното от тях, България кандидатства за чакалнята на Еврозоната и Банковия съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР